Artikelen

KERSTWORKSHOP: Meestgestelde vragen

Afgelopen dinsdag was het dan zover: Samen met Quinty, Romeo en Intratuin ontdekten we de allermooiste kersttrends van 2021. Wat was het een feestje! Door de grote opkomst is het ons niet gelukt om alle vragen te beantwoorden, maar niet getreurd; wij zullen de meest gestelde vragen hier beantwoorden!

FAQ 

Hoeveel ballen en eyecathers gaan er gemiddeld in de boom om deze er schitterend uit te laten zien?

Het aantal kerstballen in je boom hangt natuurlijk af van de grootte van je boom. Uiteraard is het aantal kerstballen ook een kwestie van smaak, dus kijk vooral wat je zelf mooi vindt! Om je toch een beetje een houvast te geven heeft de Intratuin een inschatting voor je gemaakt. Zo heb je voor een boom van 100 cm ongeveer 70 ballen nodig, voor een boom van 150 cm zo'n 120 ballen en bij een boom van 200 cm heb je er om en nabij 190 nodig!

Zijn de ringen uit de workshop in verschillende maten te koop?

Absoluut! Ze zijn er zelfs in verschillende vormen. Je kunt ze hier bekijken!

Welke echte boom heeft mooie sterke lagen waarin grote kerstballen kunnen hangen?

Er zijn veel verschillende bomen die jouw grote kerstballen kunnen houden. Denk hierbij aan de Nordmann, de Fijnspar en de Blauwspar. Het ligt er ook aan wanneer je de boom in huis zet. Als je een vroege vogel bent kan het helaas voorkomen dat tegen de tijd dat het echt kerst is de takken een beetje zijn gaan hangen. Nog steeds keuzestress? Wij schreven een artikel over welke kerstboom het beste bij jou past!

Wat is de trend rondom de poot van de kerstboom?

Voor de poot zijn er geen specifieke trends op het moment. Kies dus vooral iets wat bij de stijl van jouw boom en huis past, zo kan je nooit de mist ingaan! Ga je voor een rok of een mand? Intratuin heeft veel verschillende opties!

Wat doe je tegen ongedierte in de boom?

Omdat de kerstboom een natuurproduct is, kan het natuulijk voorkomen dat er beestjes in de boom zitten. Om de bomen zo sterk en gezond mogelijk te houden worden ze bij de Intratuin voor de verkoop al bemest. Eventuele insecten worden bij hun alleen op een natuurlijke manier aangepakt. De beste tip is dan ook om gewoon goed uit te schudden voordat je de boom binnenzet. Heb je daarna nog steeds last van veel beestjes? Misschien past een kunstboom dan beter bij jou!

Is er handige manier om te bepalen hoeveel lampjes je nodig hebt voor een boom?

Dat ligt aan het soort lampjes dat je kiest. Zo zit er een groot verschil tussen miniverlichting en clusterverlichting. Om je toch een idee te geven van de hoeveelheid heeft Intratuin een inschatting gemaakt. Die is in de ondertsaande tabel te zien!

Wil jij de trends die besproken zijn tijdens de workshop teruglezen? Of wil je meer weten over de andere twee trends? Dan kun je dat hier vinden!