Entertainment

Sanne Wallis de Vries: 'Nooit verwacht dat ik zo zou worden als ik nu ben'

Nóg meer leuke vrouwen die dit jaar vijftig zijn geworden. Want naast onze Quinty, Pernille en Vivian mocht Sanne Wallis de Vries afgelopen februari ook vijftig kaarsjes uitblazen. En daar schreef zij het boek JubeL over. Ze blikt terug op haar leven en hoort van andere vijftigers hoe zij dat beleven.

Sanne was in de jubelstemming toen ze vijftig werd. "Ik had vroeger echt niet gedacht dat ik zo zou worden als ik nu ben. Maar ik ben gezond, heb een leuke man en twee kinderen en mijn beide ouders leven nog. Mijn conclusie: wat is het fijn om 50 te zijn!" 

'50 is écht niet oud'

Voor het schrijven JubeL sprak Sanne verschillende mensen, zoals Sylvana Simons, Plien van Bennekom en Richard Krajicek over vijftig worden. Plien had altijd het idee dat vijftigjarige mensen heel oud zijn. "Het klinkt vooral oud. Als er nu staat: 'Vrouw van vijftig is van haar fiets gevallen', dan ben ik geneigd te denken: 'Oud wijf, let dan ook op'. Want dat dacht ik vroeger. En nu weet ik: 'Nee, dat is gewoon een hele jonge blom die afgeleid was'. Dat wat Plein vertelde, herken ik ook bij mezelf."

Minder stress

Sanne wilt dus vooral benoemen dat vijftigjarigen zijn écht niet oud zijn. Ook haar leven als vijftiger is veel minder stressvol dan als veertiger. "Mijn kinderen zijn ondertussen ook tien jaar ouder. Zij zijn nu 17 en 13, dat maakt het leven zoveel gemakkelijker. Tien jaar geleden moest ik nog veel zorgen voor de kinderen en alle ballen in de lucht houden. Nu zijn de kinderen lekker zelfstandig en heb ik veel meer tijd voor andere dingen." 

Winactie

Ben je benieuwd geworden naar het boek van Sanne? Je maakt nu kans op JubeL via onze website. Klik hier voor de winactie. Kun je niet wachten? Het boek is nu ook overal al te koop.