Artikelen

Kinderen verdienen een zorgeloze jeugd

LINDA.foundation zet zich sinds 2013 elk jaar in om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen. Voor LINDA. is het elk jaar opnieuw een hoogtepunt: het inpakken van de goed gevulde cadeau-dozen. En goed nieuws! Dit jaar is er zelfs een recordaantal pakketten voor de gezinnen ingepakt. Directeur van de LINDA.foundation, Jocelyn Nassenstein-Brouwe, kwam vandaag vertellen over dit mooie initiatief.

Steuntje in de rug

LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Elk jaar maakt de stichting meer dan 20.000 gezinnen blij met cadeaubonnen van bijvoorbeeld de Intertoys, Zara, Albert Heijn en Hema. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, hebben het financieel moeilijk en verdienen in de loop van de feestdagen een extra steuntje in de rug. Door LINDA.Foundation kunnen óók de kinderen van deze gezinnen toch een cadeautje krijgen met Sinterklaas en Kerstmis.  

Recordaantal

Dit jaar is een nieuw hoogtepunt vertelt Jocelyn aan Koffietijd. De foundation heeft dit jaar namelijk 2000 meer pakketten dan vorig jaar kunnen versturen! Iedereen heeft een extra zwaar jaar achter de rug. Daarom wilde de foundation extra veel gezinnen helpen. De coronacrisis heeft armoede extra zichtbaar gemaakt en één van de doelen van de foundation is om meer begrip en positieve actie te creëren voor de gezinnen die het financieel zwaar hebben.  

Zorgeloze feestdagen

De cadeau-dozen bevatten cadeaubonnen van verschillende merken. De dozen hebben een waarde van ongeveer €600,- en zijn vooral bedoelt voor de kinderen die leiden onder de geldproblemen. Met deze donatie wil LINDA.foundation bijdragen aan een zorgeloge jeugd van kinderen in Nederland.  

De LINDA.foundation ontvangt jaarlijks een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.