Entertainment

Op wie stem jij dit jaar tijdens de Top 2000?

'Here we go. On this roller coaster life we know.' Het blijft een lekkere meezinger én kickte 'Bohemian Rhapsody' van de nummer 1 tijdens de Top2000 in 2020. Zal het Danny Vera nogmaals lukken? Ook jíj kunt sinds zaterdag weer stemmen op je favoriete nummers. Het was dit jaar aan DJ's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof de Stemweek feestelijk te openen.

Peter R de Vries

Vandaag waren de radio DJ's bij ons te gast. Volgens Wouter mag één nummer dit jaar absoluut niet ontbreken: 'Procal Harum - A Whiter Shade of Pale'. Het favoriete nummer van Peter R de Vries, die dit jaar overleed. "Frank en ik zijn twee jaar geleden bij hem thuis geweest met de stembus, we waren best zenuwachtig omdat 'ie vaak nors kijkt, maar het was een superleuke dag. We hebben uiteindelijk een uur lang gekletst over muziek. En 'A Whiter Shade of Pale' is natuurlijk ook een prachtig lied. Ik zou het heel mooi vinden als deze hoog eindigt dit jaar."

Baby I'm a Star

Ook Frank heeft een bijzonder verhaal bij het nummer dat volgens hem niet mag ontbreken in de lijst. "Prince - Baby I'm a Star. Onze zoon Moos zou heel misschien tijdens de Top2000 geboren worden. Dan zou hij Freddie gaan heten, maar hij kwam nét daarna, dus heet nu Moos. Maar op het geboortekaartje hebben we een regel uit 'Baby I'm a Star' gezet. Dat lied vind ik gewoon zo goed."

Stem!

Ook jij kan je stem uitbrengen op jouw favoriete nummers. Aan welke nummers heb jij een mooie of bijzondere herinnering? Laat ze terugkomen in de Top 2000 van 2021! Breng hier je stem uit.