Cultuur

Weekendtip: Museum van de Geest

In de nieuwe tentoonstelling van Museum van de Geest | Outsider Art laat de spraakmakende modeontwerper en curator Duran Lantink zich inspireren door de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol.

Bezoek het Museum van de Geest bezoekt en stap een compleet nieuwe wereld in. Je wordt meegesleept in een wilde achtbaan van kunstenaars. In het museum vind je authenthieke kunst van mensen met een bijzondere achtergrond. Het werk van de kunstenaars zal je ogen openen en de manier waarop je naar kunst kijkt veranderen. 

In het museum vind je wisselende tentoonstellingen, waar telkens een ander aspect van Outsider Art wordt belicht. Museum van de Geest is gevestigd in de Hermitage in Amsterdam.

Op dit moment kun je een bijzondere tentoonstelling bezoeken waar het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de expositie. De tentoonstelling heet Democracy maakt van 'ousiders' een onderdeel van de samenleving. In de ruimte waar de expositie zich bevindt mogen de bezoekers met stiften in primaire kleuren overal overheen tekenen. Het doel is om geen wit meer te zien, legt Duran aan ons uit. 

Krijg gratis toegang tot Musem van de Geest en ruim 125 andere musea in Nederland met de VriendenLoterij VIP-KAART.