Entertainment

Evi Hanssen over leven zonder alcohol: 'Het leven gaat veel vlotter!'

Presentatrice Evi Hanssen gaat een goede uitdaging niet uit de weg. Ze deed al mee aan 'Wie is de Mol?', 'De Slimste Mens' én twee jaar geleden stak ze de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Dus nu tijd voor een nieuwe challenge! Deze keer besloot ze om 500 dagen geen alcohol te drinken. Met als resultaat het boek ‘Sinds ik niet meer drink’.

Sinds ik niet meer drink

Velen herkennen het wel. De ochtend na een heftige avond vertel je jezelf: "Ik ga nóoit meer drinken". Zo ook Evi. "Ik werd op een ochtend wakker met een vreselijke kater en ik dacht: Ik heb genoeg alcohol op voor een jaar. Op dat moment besloot een jaar niet te drinken en dit ook bij te houden.” Met een cynische insteek begon ze aan het boek, want van elk boek waar stond 'het leven is zonder alcohol mooier' dacht ze 'yeah right!' Zij zou wel eens gaan opschrijven hoe het écht is. En dat deed ze, op een eerlijke manier vol humor, zoals we Evi kennen.

Ze schrok toen haar uitgever vroeg - na 10 maanden sober - om er 500 dagen van te maken in plaats van 1 jaar. Dát was het moment dat ze het leven zonder drank pas echt ging aanvaarden.  

Leven zonder drank

Een probleemdrinker? Dat was ze nooit. Wel merkte Evi dat drinken voor haar een probleem werd, omdat ze een stukje identiteit uit de alcohol haalde. "Dat one of the guys-gevoel. Dat je cooler bent wanneer je drinkt. Pas toen ik een tijdje was gestopt, merkte ik hoe alcohol onbewust heel erg aanwezig was in mijn leven." Hoe ze vrienden onbewust confronteerde met hun eigen alcoholbehoefte, dat haar omgeving moest wennen aan een nuchtere Evi en hoe het een zoektocht was met haar vriend die nog wel dronk. In het boek vertelt ze openhartig over de veranderingen in haar leven.


Hoe het nou écht is zonder het wijntje bij het eten of de drankjes in de kroeg? "Het leven is gewoon draaglijker geworden. Verlies, frustratie, gemis, blijft hetzelfde, maar ik heb het gevoel dat ik het nu makkelijker aan kan. Ik ben creatiever, heb meer energie en zit beter in mijn vel." Kleine kwaaltjes als vermoeidheid, uitstelgedrag en piekeren lijken ook verleden tijd, net als de alcohol. Of het een positieve invloed heeft gehad op haar leven is dus een understatement.

Over Evi

Evi werd in Nederland bekend als presentatrice van 'Expeditie Robinson'. Daarna was ze te zien in ‘3 op Reis’ en was ze regelmatig tafeldame bij 'De Wereld Draait Door.' Ze maakte de docuseries 'Help, Mijn Borsten Staan Online' en 'Help! Mijn Kind Kijkt Porno'. Musicalfan? Dan heb je Evi misschien ook dit jaar gezien op de tribune, want ze was in België te zien in de musical 'Mamma Mia!' Als bezige bij dat ze is bracht ze afgelopen jaar maar liefst 3 (!) boeken uit: 'Ergens Onderweg', 'Nog 9 Minuten' en 'Sinds Ik Niet Meer Drink'.