Gezondheid

De top 5 ontspannende geuren

Met geuren is het mogelijk om je gemoedstoestand te beïnvloeden. Van sommige geuren raak je in een complete ontspanmodus, terwijl andere geuren voor een nostalgisch gevoel zorgen.

Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als je met een filterkoffiezetapparaat een lekker kopje koffie zet. Op dát moment ervaar je direct een gevoel van vroeger; de geur van koffie zorgt bij veel mensen immers voor een nostalgisch gevoel. Maar, met welke geuren kom je nou écht tot rust? De onderstaande vijf geuren staan bekend vanwege hun ontspannende effect.

Lavendel

Wil je geurkaarsjes met een lavendel geur kopen? Erg verstandig. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat lavendel een onwijs ontspannende geur is. Deze geur werkt kalmerend en is ook van invloed op je gezondheid. Zo blijkt uit onderzoeken dat lavendel voor een verlaging van de hartslag en bloeddruk zorgt. Verder is de geur van lavendel zelf ook erg aangenaam. Zodra deze geur in je neus terechtkomt, is het net alsof je in Frankrijk loopt. Tussen de uitgestrekte lavendelvelden.

Bergamot

Een geur die iets minder gebruikt wordt, is bergamot. De ervaring leert echter dat bergamot ook een heel ontspannende werking heeft. Daarbij geldt onder meer dat je dankzij bergamot veel beter kunt slapen. Bijkomend voordeel; in bergamot zijn stoffen uit de zogeheten GABA niveaus te vinden. Dit zijn stoffen die voor een kalmering in de zenuwactiviteit van het lichaam zorgen. Dankzij bergamot kom je zonder twijfel in de ontspanmodus terecht!

Rozen

Ook de geur van rozen doet het bijzonder goed. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat rozengeur zorgt voor een ontspanning in het menselijk lichaam. Verder kan rozengeur ook nog voor een verlichting van pijn in het menselijk lichaam zorgen.

Jasmijn

De geur van jasmijn is heerlijk en uniek. Daarnaast werkt de geur van jasmijn onwijs ontspannend. Als je nog een nieuwe aroma diffuser voor in huis wilt kopen, is het aan te raden om eens naar jasmijn te kijken. Grote kans dat je al snel groot fan van deze geur bent.

Kaneel

Tot slot schijnt de geur van kaneel voor stressvermindering te zorgen. Als je voortdurend aan het piekeren bent, kan kaneel dus voor uitkomst zorgen. Met dank aan de kenmerkende geur van kaneel is de kans groot dat je al snel volledig tot rust komt. En dat je afscheid van de vervelende stress kunt nemen.