Entertainment

Een nieuwe start voor Klaasje

Van 2015 tot en met 2021 was ze als blonde zangeres onderdeel van K3. We hebben het natuurlijk over Klaasje. Ze won samen met Marthe de Pillecyn en Hanne Verbruggen de zoektocht naar een nieuwe K3. In de afgelopen maanden nam Klaasje, nadat ze op 9 februari 2021 aankondigde te gaan stoppen, afscheid van K3. Studio100 zocht in een talentenjacht naar een opvolger voor Klaasje en kwam uit bij Julia Boschman. Klaasje is nu hard aan het bouwen aan een carrière zonder K3.  

Een nieuwe start 

Haar nieuwe carrière zonder K3 was even wennen in het begin, maar ze heeft zichzelf meteen in het diepe gegooid. Ze besloot mee te doen aan het programma ‘The Big Balance’. In dit programma worden BN’ers opgeleid om helemaal in de nok van de Johan Cruijff Arena, op ruim 40 meter hoogte, over een highline te lopen. Behoorlijk spannend, dus! 

Klaasje in K3 

Je kunt je wel voorstellen dat de afgelopen jaren behoorlijk intensief zijn geweest voor Klaasje. Ze is geboren in Lutjegast, studeerde Klassiek Fluit aan het Conservatorium van Amsterdam en gaf dwarsfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Klaasje besloot mee te doen aan talentenjacht ‘K3 zoekt K3’. Uiteindelijk werd ze één van de trotse winnaars. Door haar nieuwe uitdaging als lid van K3 stond haar leven in één keer op zijn kop. Lid worden van K3 samen met twee andere Vlaamse meiden, betekende ook dat ze op twintig jarige leeftijd moest verhuizen naar België. Veel repeteren, lange werkdagen en soms wel negen optredens per weekend. Uiteindelijk wilde Klaasje ook andere wegen inslaan dan de gebaande K3-paden, en besloot ze om uit de groep te stappen. Maar, het was ook een geweldige tijd vertelt Klaasje in eerdere interviews. Ze heeft in zes jaar tijd bij K3 onwijs veel geleerd en het was voor haar fantastisch om mee te maken. Nu heeft Klaasje meer tijd voor andere dingen. Naast het uitstippelen van een eigen carrièrepad is er ook meer tijd voor hobby’s zoals kitesurfen.

The Big Balance 

Gelukkig heeft Klaasje ook genoeg andere plannen. Ze wil zich gaan focussen op acteren en hoopt uiteindelijk van (klassieke) muziek haar werk te kunnen maken. De afgelopen weken heeft Klaasje zich vooral gefocust op haar deelname aan ‘The Big Balance’. Op nieuwjaarsdag is de finale van het programma te zien op SBS6. Tijdens de finale zal ze het opnemen tegen Hans Klok, Kiran Badloe, Remy Bonjasky, Chatilla van Grinsven en Dave Roelvink.  De deelname aan het programma was een grote uitdaging voor Klaasje. Ze heeft namelijk af en toe last van hoogtevrees en moest echt haar angst overwinnen. Door haar coach Soraya werd ze geholpen tijdens dat proces. Dit is ook wat Klaasje erg interessant vindt aan het programma; het psychologische aspect.