Entertainment

Top 10 beste series van 2021  

De laatste dag van 2021 is aangebroken en daarom blikken wij terug op dit bijzondere jaar. Zo ook wat betreft series. Entertainmentdeskundige Eline de Ruig vroeg jullie als Koffietijdkijkers wat jullie favoriete series waren van afgelopen jaar. Wij delen met jullie de top 10. Zo kun je vol met entertainmentinspiratie het nieuwe jaar in.  

10. Maid (Netflix) - 35.19% 

Op nummer 10 in het lijstje staat de serie ‘Maid’. In het waargebeurde Netflix drama volgen we Alex, die besluit weg te gaan uit een gewelddadige relatie om haar dochtertje Maddy een betere toekomst te geven. Ze probeert rond te komen als schoonmaakster en komt terecht in een opvanghuis. Alleen blijkt het niet makkelijk te zijn om uit alle ellende te komen. Een aangrijpend en waargebeurd verhaal.  

9. Maud & Babs (Omroep MAX) - 37.7% 

De serie ‘Maud & Babs’ staat op nummer 9. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, maar haar man vindt dat ze hier te veel aandacht aan besteed. Het drama wordt nog groter als haar zus hele andere ideeën heeft over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait weer op. Een licht humoristische serie over een zwaar onderwerp. 

8. The Handmaids Tale (Videoland) - 38.57% 

Op nummer 8 staat ‘The Handmaids Tale’. Dit jaar kwam het vierde seizoen uit en het blijkt nog steeds een hit. De serie gaat over de staat Gilead waar vrouwen staatseigendom zijn. Wanneer er te weinig vruchtbare vrouwen zijn, worden de vrouwen die wel vruchtbaar zijn toegewezen aan verschillende mannen. Dit om als dienstmaagd kinderen te baren. Dit is ook het lot van June. Haar missie is overleven en haar afgenomen dochter terugvinden. Een spannende, soms wat heftige en grimmige serie. Maar zeker de moeite waard om te kijken. 

7. Behind Her Eyes (Netflix) - 42.55% 

De serie ‘Behind Her Eyes’ verscheen begin dit jaar op Netflix. Een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Pinborough. De serie gaat over een alleenstaande moeder die een affaire heeft met haar baas David Ferguson. Maar ze ontwikkelt ook een vriendschap met zijn vrouw Adele. Een spannende en duistere serie over een liefdesdriehoek met een plottwist op het einde waar heel het internet het over had. De een was positiever over het einde dan de ander. Maar er kwam in ieder geval veel opspraak over de serie en hij heeft de top 10 gehaald.  

6. The Good Doctor (Videoland) - 46.69% 

‘The Good Doctor’ gaat over een autistische jongen Shaun Murphy. Hij verhuist van het platteland naar de stad om daar in een ziekenhuis te werken als chirurg. Door zijn autisme kan hij nauwelijks contact leggen met patiënten, maar dit compenseert hij met zijn buitengewone medische gave. Het succes van de serie is een feit, want het vijfde seizoen is al in de maak.  

5. Emily in Paris (Netflix) - 49.91% 

In de serie à la ‘Sex in the City’ en ‘Gossip Girl’ volgen we de Amerikaanse Emily die naar Parijs verhuist voor een job bij een marketingbureau. Het Franse sprookjesleven bleek toch allemaal wat lastiger te zijn. Emily spreekt geen woord Frans, waardoor de moeizame relatie met haar collega’s niet echt beter wordt. Ook krijgt ze te maken met een langeafstandsrelatie en valt haar oog op haar buurjongen, maar hij heeft een vriendin. Een heerlijke romantische en humoristische serie, waarvan seizoen 2 net is verschenen op Netflix.  

4. Lupin (Netflix) - 51.14% 

De Franse serie ‘Lupin’ was ook dit jaar weer een hit. Het tweede seizoen verscheen dit jaar op Netflix. De serie gaat over de galante dief Assane die zijn avonturen inspireert op Arsène Lupin. Assane wil gerechtigheid voor het onrecht wat zijn vader is aangedaan. Alleen hebben zijn avonturen soms slechte gevolgen. Een spannende en mysterieuze serie.  

3. Virgin River (Netflix) - 53.71% 

De serie ‘Virgin River’ staat op nummer 3. In de serie volgen we Mel die vanuit het drukke Los Angeles verhuist naar een klein dorpje genaamd Virgin River. Ze gaat hier aan de slag als verpleegster bij een dokterspraktijk. Een feel good serie vol romantiek en prachtige natuur. Het derde seizoen verscheen dit jaar. En goed nieuws voor de fans, want er zijn maar liefst twee nieuwe seizoenen in de maak.  

2. Bridgerton (Netflix) - 55.84% 

Het verbaast ons niet dat ‘Bridgerton’ op nummer 2 in het lijstje staat, want de kritieken van de serie waren lovend. We volgen de hechte familie Bridgerton die leeft in de Londense high society, waar dochter Daphne opzoek moet naar haar man. Een serie met prachtige kostuums, mooie muziek, romantiek en heel veel drama. Ook van deze succes serie is het tweede seizoen in de maak.  

1. Undercover (Netflix) - 65.07% 

En op nummer 1 staat de Nederlands-Vlaamse serie ‘Undercover’. Inmiddels is het derde seizoen te zien op Netflix, waar we natuurlijk Bob Lemmens weer als één van de hoofdrollen zien. Dit keer heeft ook Ferry Bouman weer een prominente rol. In plaats van dat de twee - zoals in seizoen 1 - tegen elkaar werken, moeten ze nu samenwerken. Een spannende serie over de drugswereld en criminaliteit.