Entertainment

Herken jij de stem van Jamai Loman?

"Step right up, walk right in..” Weet jij wie dit zingt? Jamai Loman natuurlijk! Sinds vorige week presenteert hij het nieuwe programma ‘Secret Duets’. Hierin zingt een aantal bekende Nederlanders een duet met een geheime gastartiest, die zij moeten herkennen aan hun stem! Ook Jamai zingt een paar duetten. Wat gaat hem beter af, presenteren of zingen?

Jamais carrière

In 2013 breekt Jamai door na het winnen van het eerste seizoen van tv-talentenjacht ‘Idols’. Zijn eerste hit ‘Step Right Up’ werd de beste verkochte single van dat jaar! “Idols was een stukje tv-geschiedenis en daar ben ik heel trots op.” Zijn tweede album ‘Genoeg te doen’ kwam in 2018 uit. Jamai begon ook met het spelen in musicals en speelt in onder meer ‘Hello Dolly’, ‘The Wiz’ en ‘Les Misérables’. Sinds 2009 kan hij ook tv-presentator op zijn CV zetten. Hij werd het gezicht van onder andere ‘Waar is Elvis?’, ‘Echt Waar?’ en ‘The Voice of Holland’. Sinds 2019 presenteert hij ook ‘The Voice Kids’.  

Op dit moment focust Jamai zich vooral op zijn tv-werk, waar hij zo veel mogelijk uit wil halen. Toch zal hij altijd bezig zijn met muziek, maar op dit moment vooral even thuis. Wat als hij moest kiezen tussen presenteren en zingen? "Zingen, in musicals spelen, presenteren: ik vind het allemaal even leuk. Ik zou in de toekomst ook graag een eigen soloprogramma in het theater willen maken met de allermooiste liedjes, die wens heb ik al een hele tijd." Best of both worlds, dus!

The Masked Singer

In een zilveren glitterpak en met de naam ‘Cupido’ zette Jamai de juryleden wekenlang op het verkeerde been in het programma ‘The Masked Singer’. Was het Charly Luske of Thomas Berge? De cupido werd door het panel overladen met complimenten voor zijn zangkunsten. Ruim 2,5 miljoen kijkers zagen dan toch Jamai onder het pak vandaan komen. “Het was echt zo leuk om te doen. Ik voelde mij in het pak echt een superheld.” Door zijn lichaamstaal aan te passen en een macho loopje aan te leren heeft hij iedereen tot het laatst voor gek kunnen houden.

Het was voor Jamai ook een hele opluchting dat hij eindelijk zonder masker door het leven kon. “Iedere deelnemer is natuurlijk bang dat het uitlekt. Ik versprak me tegen mijn bloedeigen moeder!” Hoe vaak hij wel niet werd aangesproken op straat, is niet meer op een hand te tellen. Op z’n zestiende won hij de finale van ‘Idols’, nu ‘The Masked Singer’. “Het grote verschil is dat er toen veel meer vanaf hing als nu, ‘Idols’ was mijn doorbraak. Maar meedoen met The Masked Singer is zó leuk!”  

Secret Duets

Vanaf 30 december is het nieuwe programma ‘Secret Duets’ te zien bij RTL4. Hierin zingen elke aflevering vier bekende panelleden een duet met een mysterieuze, bekende gast met wie ze een connectie hebben. Er is maar één ding wat hun scheidt: een muur. Kunnen de panelleden raden wie er aan de andere kant van de muur staat? Jamai hoefde niet lang na te denken toen hem gevraagd werd om de presentatie op zich te nemen. “Muziek is mijn grote passie, dus ik zei gelijk ja! Het is een heerlijke muzikale familieshow, boordevol mooie duetten en onverwachte twists.”

Het raden is steeds populairder in televisieland want na ‘The Masked Singer’ en ‘I Can See Your Voice’ moet dit de volgende Aziatische muzikale hitshow worden. Wat het verschil is met het Thaise origineel? “Zo hysterisch als het Thaise origineel is, dat zag ik niet zitten. Zij hebben daar een eigen stijl van tv maken, dat is niet mijn stijl. Wij willen gewoon hits meespelen in de huiskamer. Het is nu wat Nederlandser geworden.” Je zou denken dat Berget Lewis, Dave von Raven, rapper Donnie, Frans Bauer, Gerard Joling en alle andere panelleden naast hun eigen stem, ook de stemmen van hun collega’s snel zouden herkennen. “Zo’n stem herkennen is helemaal niet zo makkelijk. Je moet je concentreren op wat je zelf zingt en dan moet je ook nog eens goed luisteren naar de ander.”
Elke aflevering zijn er 4 duetten en dus ook 4 onthullingen. Wanneer de muur eindelijk omhoog gaat, wordt bekend wie er aan de andere kant staat. Ook Jamai mag zijn keel warm maken, want hij zingt aan het eind van elke aflevering zijn eigen duet met de gast.  

Met wie gaan ze het duet aan? Dat zie je elke donderdag om 20.30 uur op RTL4.