Artikelen

De juiste vloerkleur kiezen? Dat doe je zo!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Een van de belangrijkste onderdelen daarbij is de kleur. Maar dat kan best lastig zijn. De keuze is namelijk reuze.

De kleur van je vloer speelt een grote rol in hoe je interieur eruit komt te zien. Dus is het belangrijk dat je hierin een goede keuze maakt. Hoe doe je dat? Lees snel verder, wij geven je wat tips!

Rekening houden met de grootte van de ruimte

Of je nu inspiratie op gaat doen voor een PVC vloer of juist op zoek bent naar een tegelvloer of laminaatvloer: de ruimte in huis waar de vloer voor is bedoeld is van groot belang. Voor welke ruimte je ook op zoek bent, het is altijd goed om rekening te houden met de grootte van de ruimte.  

Zoek je een vloer voor een relatief kleine ruimte? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een lichte kleur. Op deze manier lijkt de ruimte namelijk groter dan het in werkelijkheid is. Als je in een kleine ruimte voor een donkere vloer kiest, kan dit er juist voor zorgen dat het er nog kleiner uit komt te zien.

Als je op zoek bent naar een vloer voor een grotere ruimte, kan het juist een aanrader zijn om te kiezen voor warme en donkere tinten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte juist wat kleiner lijkt. Dit is niet erg, want op deze manier brengt het automatisch een warme en gezellige sfeer met zich mee.  

Denk na over het effect dat je wilt creëren

De kleur die je kiest voor je vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Het is goed om hier van tevoren over na te denken. Welk effect zou je graag willen creëren? Zo kan het kiezen voor lichte kleuren je ruimte een vrolijke, ruimtelijke uitstraling geven. Daarentegen staat zwart voor luxe en klasse en zijn grijstinten tijdloos en koel.

Kies ten slotte voor bruintinten als je je huis een warme, huiselijke uitstraling wilt geven. Het is goed om jezelf te oriënteren op de effecten van bepaalde kleuren op de sfeer in in huis. Dit kan het voor jou makkelijker maken om een definitieve keuze te maken.  

Passend bij je interieur

Bij het kiezen van een vloerkleur is het ook goed om te kijken naar je eigen wensen en of de kleur wel goed bij je interieur past. Door een vloer te kiezen die goed te matchen is met de rest van je interieur, creëer je een mooi geheel. Op deze manier past alles mooi bij elkaar. Heb je een bepaalde vloerkleur op het oog? Kijk dan ook of deze kleur in het totaalplaatje van je woning past!  

Het kiezen van de juiste vloerkleur kan nog best lastig zijn, zeker omdat je hier een zeer ruime keuze in hebt. Maak geen overhaaste beslissingen en denk goed na over je keuze. Op deze manier heb je de grootste kans dat je straks een prachtige vloer in je woning hebt waar je nog jaren plezier van kunt hebben.