Entertainment

Een verrassend succes voor Winston Gerschtanowitz 

Winston Gerschtanowitz heeft al talloze succesprogramma’s mogen presenteren, maar dat ‘Marble Mania’ een succes zou worden was hij niet zo zeker van. Het knikkerspelletje is weer razend populair geworden door het programma en het tweede seizoen is sinds vorige week begonnen.  

Meer dan een knikkershow 

Een show waar je knikkerende BN’ers ziet. Een concept waar je misschien van denkt: wordt dit wel een succes? Ook presentator Winston Gerschtanowitz was niet gelijk overtuigd van de knikkershow ‘Marble Mania’. Voor de opnames van de eerste aflevering van seizoen één, spraken Winston en Jack van Gelder – commentator van het programma – elkaar. Volgens hen kon het twee kanten opgaan: een flop of een succes. Maar dat het programma anderhalf tot twee miljoen kijkers opleverde had Winston nooit durven dromen. “Ik vind het leuk om dingen te proberen en niet alleen voor de zekerheden te gaan. Maar dit was uiteindelijk een mega verrassing dat het zo scoorde” aldus Winston. Het bleek meer dan een simpele knikkershow te zijn, verschillende factoren zorgen voor het succes: gezelligheid, nostalgie, de kandidaten en de eenvoud van het programma. Een brug tussen oud en jeugd en een echte familieshow.  

Knikkerboost 

Maar wie knikkert er nou nog tegenwoordig? Volgens Winston verkijken we ons daar op, want jong en oud knikkeren erop los. “Ik heb de gekste knikkerbanen toegestuurd gekregen van gezinnen” aldus Winston. Dat ‘Marble Mania’ de knikkerverkoop en het knikkerspel een boost heeft gegeven, dat kan bijna niet anders.  

Wat kunnen we verwachten?  

Het tweede seizoen is afgelopen donderdag begonnen. Naar de eerste aflevering met de Meilandjes keken maar liefst 972.000 mensen. Hiermee haalde het programma de top 10 van die avond. Ook dit seizoen zal Winston de kandidaten bijstaan en verzorgt Jack van Gelder opnieuw het commentaar. De kandidaten krijgen allemaal hun eigen kleur knikkers en spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Hoe behendiger, hoe groter de kans in de volgende race: de geluksrace.  

Vernieuwing en ontwikkeling is enorm belangrijk voor een programma. Daarom heeft het tweede seizoen van ‘Marble Mania’ een nieuw element, namelijk de spelbreker. Elke kandidaat mag één keer een spelbreker inzetten om zijn of haar tegenstanders dwars te zitten: “Elke kandidaat heeft één keer de mogelijkheid om heel hard op een knop te slaan. En dan komt er of een slang op de weg, of er komt een fiets naar buiten of er komt een autootje en die creëert file op de weg.”  

De Meilandjes trapten dit seizoen af. Verder zijn er nog meer knikkerende teams zoals OG3NE, het VI-trio en de Roelvinkjes. Ook komen er teams van topsporters, oud-Olympiërs, darters en cabaretiers voorbij. En dit seizoen zit er een bloedfanatiek publiek in de zaal, wat zorgt voor nog meer spanning. Een seizoen vol amusement, ingewikkelde knikkerbanen en hilarische momenten.  

‘Marble Mania’ is elke donderdag te zien om 20.30 op SBS6.