Misschien nu wel meer dan ooit is dit thema belangrijk, vooral onder kinderen en jongeren. Door de coronapandemie ziet hun leven er totaal anders uit. Weinig tot geen sociale contacten én de scholen zijn vaker dicht dan open.
Wat dit voor hun welzijn betekent bespreken we met Koko Beers, senior medewerker Kennis & Innovatie bij Hersenstichting én Professor dr. Arne Popma, hoofd van de afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC.
De Hersenstichting zet al 30 jaar alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. En dat is hard nodig, want maar liefst 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden.
De Hersenstichting heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de Hersenstichting een van de goede doelen geworden die ook jaarlijks een bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. Daarmee kunnen zij investeren in hun doelstellingen.