Entertainment

Marcel Musters over burn-out: 'Ik kon niks meer'

Acteur Marcel Musters kennen we van televisieseries als Penoza, Familie Kruys en Gooische Vrouwen. Maar de laatste tijd zien we hem minder op de buis. Marcel is namelijk gestopt met acteren door een burn-out. Gelukkig hoeven we 'm niet lang meer te missen, want we kunnen van hem genieten als podcastmaker in de podcast 'De 100 vrouwen van Marcel'. 

Vandaag is de acteur én podcastmaker te gast bij Koffietijd om te vertellen over de 100 belangrijkste vrouwen in zijn leven en natuurlijk over zijn gezondheid. Waarmee het de afgelopen twee jaren niet goed mee ging. 

Geen stap verder

Want die burn-out - waar hij nog herstellende is - hakte er flink in bij Marcel. "Ik heb mij tien jaar lang over de kop gewerkt. En toen het niet meer ging, ben ik nog tien jaar doorgegaan. Tot mijn lichaam uiteindelijk de grens bepaalde. Ik kon letterlijk geen stap meer zetten. Ik dacht dat ik doodging, had last van mijn hart en longen", aldus de acteur.

Pas toen hij een stap terug deed, zag hij hoé hard hij de afgelopen jaren had gewerkt. Zo vertelt Marcel dat 'acteur Marcel' jarenlang belangrijker is geweest dan 'mens Marcel'. "En daar moet ik mee ophouden. Ik vind het ook genoeg geweest, na bijna 40 jaar heftig werken." 

Vrouwen aan het woord!

Toch staat er sinds deze week een nieuwe productie van Marcel Musters online. In de podcast 'De 100 vrouwen van Marcel' spreekt hij vrouwen die iets hebben betekend in zijn leven. En dat idee is heel langzaam op komen borrelen. "Ik vroeg mezelf af: wat kan ik nu nog? Op een gegeven moment ben ik een lijstje gaan maken van personen die ik weer zou willen zien en spreken. Toen kwam ik op wel honderd vrouwen uit die iets speciaals voor mij hebben betekend. Wat ik aan levenswijsheid heb opgestoken, komt grotendeels van hen. Oude en jonge vrouwen; bekende en minder bekende vrouwen; vrouwen die andere vrouwen helpen of vrouwen die uit oorlogen moesten vluchten. Zij moesten maar eens uitgebreid aan het woord! Gewoon, omdat het leuk is om ze weer te spreken. Maar ook omdat we leven in een wereld die is ingericht op mannen."

Bekijk het volledige fragment met Marcel hieronder.