Entertainment

Talentvolle Vajèn pakt de hoofdrol in de Duitse musical Wicked

Ze is een echte multitasker: de 23-jarige Vajèn van den Bosch zit namelijk niet stil. Naast dat ze als actrice te zien is op televisie, zingt ze de sterren van de hemel én is ze te horen als stemactrice. En als dat niet al genoeg is, heeft het jonge talent ook nog eens een hoofdrol in de Duitse musical Wicked te pakken. Zo jong en dan zoveel ervaring: wat is haar geheim?

Van musicals tot SpangaS

Vajèn was er vroeg bij in de theaterwereld. Zo kreeg ze op 10-jarige leeftijd al een rol bij 'The Sound of Music'. Daar mocht ze in één van de groepen zingen van de familie Von Trapp. Samen met haar groepje maakte ze toen gelijk haar televisiedebuut. Ze mochten namelijk samen in het programma 'The Show of Music' optreden. Het jonge talent startte een aantal jaar later met haar muziekcarrière.

In 2013 deed ze mee aan The Voice Kids. Tijdens haar deelname werd ze steeds bekender in de acteer- en muziekwereld. In hetzelfde jaar begon ze met de vooropleiding muziektheater aan het conservatorium. Waarna ze verschillende grote rollen speelde in onder andere 'Nieuwe Tijden', de musical 'Grease' én in 'SpangaS'.

De groene heks

Het is nogal een opsomming op zo'n jonge leeftijd. Maar Vajèn gaat een stap verder en gaat internationaal. In 2019 speelde ze al een rol in de musical 'Paramour' in Duitsland. Maar nu keert ze terug naar ons buurland om de hoofdrol in 'Wicked' te spelen. Van den Bosch speelt Elphaba, de groene heks. Eén van de lastigste rollen in de musical. Naast dat het uitdagend is op het gebied van zang, is het ook een tijdrovende rol.

Als groene heks word je natuurlijk compleet groen geschminkt. Zelfs je handen! "Ik had nooit gedacht dat ik ooit deel zou mogen uitmaken van deze geweldige show en dat ik deze rol zou spelen. Ik heb er geen woorden voor", schrijft de jonge actrice op Twitter. Het is niet de eerste keer dat deze musical ergens speelt. 'Wicked' bestaat namelijk al bijna 20 jaar. Het begon op Broadway en heeft zich als een olievlek verspreidt naar andere landen. Ook in Nederland was de populaire musical tot 2013 te zien.   

Ik heb je lief

Ondanks dat Vajèn internationaal al een hit is, is ze Nederland gelukkig niet vergeten. Zo zingt ze veel Nederlandse nummers voor bijvoorbeeld tekenfilms. Denk hierbij aan de films 'Vaiana' en 'Encanto'. In die films spreekt ze ook de stemmen van Vaiana en Mirabel in. Daarnaast schrijft ze ook haar eigen nummers, die allemaal Nederlandstalig zijn. Haar meest recente nummer heet 'Ik heb je lief'. Een nummer dat heel dierbaar voor haar is. Het lied is voornamelijk voor de mensen om haar heen. Die ze, zoals de titel al suggereert, liefheeft.