Geld

Waarom een tapijt heerlijk is in huis

Tapijt tuttig? Nee hoor! Allang niet meer. Tapijt geeft een gezellige sfeer en is helemaal van deze tijd. Tapijt is in Nederland nog steeds één van de meest gekozen vloerbekledingen. Wij begrijpen dat wel. Tapijt heeft namelijk heel veel onbekende voordelen. Wij lichten graag de belangrijkste voordelen van tapijt voor je uit.

Heerlijk stil

Een stille vloer, dat willen we allemaal. De zachte ondergrond van tapijt is de ideale oplossing om ongewenste geluiden optimaal te dempen. Zo heb jij geen last van het geluid van vallende spullen, worden akoestische geluiden verzacht en hoeven je buren niet mee te genieten van klikkende schoenen. Dat maakt tapijt ook enorm geschikt voor op de trap. Daarnaast is tapijt ideaal om galmend geluid tegen te gaan.  

Volop genieten van tapijt

Een van de meest bekende voordelen van tapijt is het enorm zachte karakter. Dit geeft een warme en luxe uitstraling aan je interieur. Op je blote voeten door huis lopen, kinderen die op de grond spelen en languit voor de haard liggen, met tapijt is het allemaal even comfortabel. Tapijt isoleert de warmte uitstekend waardoor de thermostaat in de winter zelfs een stukje lager kan. En dat komt maar al te goed uit met de stijgende energieprijzen!  

Veilig voor kinderen

Kinderen ontdekken de wereld en spelen voornamelijk op de vloer. Met een zacht tapijt maak je het spelen op de vloer nog comfortabeler. Daarnaast is tapijt stroever dan een harde vloer waardoor kinderen minder snel uitglijden. Het tapijt van Ambiant heeft verschillende keurmerken voor een veilige omgeving en gezond binnenklimaat. Ook de geluiden die veroorzaakt worden door het omkiepen van een bak lego of het rennen door je huis, behoren voorgoed tot de verleden tijd.  

Een positieve invloed op jouw gezondheid

Heb jij astma of stofallergieën? Je zult het misschien niet meteen verwachten, maar dan is tapijt de beste keuze! Tapijt heeft een positief effect op de luchtkwaliteiten in de ruimte wat bijdraagt aan je gezondheid. Dit komt doordat tapijt rond dwarrelende stofdeeltjes opvangt en vasthoudt. Daarmee wordt voorkomen dat de stofdeeltjes opnieuw in de ruimte terecht komen. Het is wel belangrijk om het tapijt regelmatig te stofzuigen.  

Eindeloos veel mogelijkheden

We zeiden het al: tapijt is allesbehalve ouderwets en saai. Je kunt gemakkelijk een variant kiezen die bij jouw woonstijl en wensen aansluit. Tapijt is misschien wel de meest veelzijdige vloer en is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende stijlen, kleuren en materialen. Zo creëer je met een ultrazacht hoogpolig tapijt een andere uitstraling dan met een makkelijk te onderhouden laagpolig tapijt. Dit is één van de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van jouw vloerbedekking. In het rijke tapijt assortiment van Ambiant vind jij gegarandeerd jouw persoonlijke favoriet.