Entertainment

Ammar: een volkszanger met Turkse roots 

Het leven van Ammar veranderde enorm toen zijn video viral op Dumpert ging. Hij zong uit volle borst – en loepzuiver - ‘Ik leef mijn eigen leven’ van André Hazes in een snackbar in Deventer. Ammar werd opgepikt door stadgenoot Snelle, waarna hij bij zijn label ‘Lieve Jongens’ een contract tekende. Inmiddels heeft Ammar zijn debuutsingle uitgebracht: ‘Terug naar Vroeger’. Maar wie is Ammar nou eigenlijk? Wij leren hem beter kennen. 

Ali Hazes 

Ammar Bozoglu is 24 jaar oud. Ammar heeft Turkse roots, maar is geboren en getogen in Deventer. Om precies te zijn in de volkswijk ‘Het Rode Dorp’. In deze wijk is muziek van artiesten zoals Django Wagner, Jannes en André Hazes niet weg te denken. Ammar genoot van de emotie en passie in de nummers en begon zelf ook met zingen. Hij legde zijn ziel hier volledig in. Sinds de virale Dumpert video gaat het hard met de carrière van de volkszanger.

Door zijn Turkse roots wordt hij ook wel Ali Hazes genoemd. Ammar werd uitgenodigd als één van de vier Hazessen in de Nationale 2020 test. Hij trad op met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé tijdens ‘Een Ode Aan Hazes’. In 2021 tekende hij een contract bij het label ‘Lieve Jongens’ van rapper Snelle. Hij werkt Ammar hard aan zijn eigen Nederlandse repetoire.  

Jong volwassen worden 

Ammar zijn jeugd was niet makkelijk. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij nog kind was en hij kon niet zo veel meer rekenen op zijn vader. Hij werd als tiener al de man des huizes en nam dat bloedserieus. Dit maakte dat Ammar al op jonge leeftijd volwassen moest worden. Uiteindelijk raakt Ammar depressief, ongemotiveerd en ontmoedigd. Hij heeft geen ambities meer. Een vriend van hem helpt hem destijds om het leven weer op de rit te krijgen. Ammar gaat gezonder eten, regelmatig sporten en doelen stellen. Zijn vriend Jermain is nog altijd zijn beste vriend en rechterhand.  

In zijn nieuwe single ‘Terug naar Vroeger’ spreekt Ammar tegen zijn jonge zelf. Die niet echt kind heeft kunnen zijn. Hij wil hem een hart onder de riem steken en de druk op zijn schouders verminderen. Vanwege dit verhaal is het nummer enorm gevoelig geworden voor de zanger.  

Sneltreinvaart 

De carrière van Ammar gaat hartstikke goed en is in een sneltreinvaart gegaan. Zijn agenda begint over te lopen met optredens en hij geniet met volle teugen van alles. Van zijn stadgenoot Snelle leert hij veel over muziek. Hoe hij daarin moet groeien en hij krijgt veel goede tips. Niet na shows lang blijven hangen, wanneer trekken mensen aan je en wanneer willen ze iets van je?

Een droom die uitkomt 

Inmiddels is Ammars droom uitgekomen: zijn debuutalbum is uitgebracht. Een album met veel emotionele en persoonlijke nummers.

Er liggen nog veel meer nummers op de plank die Ammar dit jaar wil uitbrengen. Zijn inspiratie haalt hij uit muziek van André Hazes en Willy Alberti. Beide zangers vindt hij de beste die er ooit zijn geweest. “Ik ben een diehard fan. Met name Hazes. Ik vind bij zijn muziek het gevoel wat hij erin legt heel mooi. Ik ben zelf ook echt een gevoelsmens en wil dit graag overbrengen in mijn muziek. Zonder gevoel kan ik niet zingen”, aldus Ammar. 

 

Bron foto: William Rutten

Wil jij Ammars nieuwe single horen? Bekijk dan het fragment hieronder.