Entertainment

Gijs Groenteman is het media manusje van alles

Met vijf succesvolle podcasts op zijn naam, mag je hem wel betitelen als 'Mister Podcast'. Maar dat is niet het enige waar journalist Gijs Groenteman mee bezig is. Gijs is ook columnist en een 'ploeterende tv-maker': hoog tijd om deze ambitieuze man voor de eerste keer te ontvangen in de studio!

Best beluisterde podcast

Gijs Groenteman maakt al zes jaar podcasts. En sinds een maand is er weer één bijgekomen. Samen met zijn vriend Marcel van Roosmalen maakt hij 'Weer een dag', waarin zij je in twaalf minuten bijpraten over de dagelijkse actualiteit. Ook klagen de heren tussendoor lekker over het leven, vieren hun successen en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw. En dat slaat aan bij luisteraars, want het is de best beluisterde podcast van Nederland.

Waanzinnige fan

Volgens Gijs komt het succes doordat hij een 'waanzinnige fan' is van Marcel. "Als we gewoon samen koffiedrinken, moet ik al zo om hem lachen. We kennen elkaar nu dertien jaar, en in al die tijd hebben we een heel sterke vriendschap gehad met carrières die door pieken en dalen zijn gegaan. Op televisie vond ik hem ook altijd al leuk, maar in het echt is hij nog veel leuker." 

Grootste impact op tv

Ook staan de twee in het theater met de voorstelling 'De Pannekoekencaravan'. En maken ze samen televisie, het programma 'Media Inside'. Zo kun je wel zeggen dat Gijs inmiddels is opgeklommen van columnist en podcastmaker naar tv-persoonlijkheid. Maar zo voelt hij dat zelf niet. "Ik ben een ploeterende tv-maker, vechtend voor een paar kijkers. Het gekke vind ik: tv is heeft nog altijd de grootste impact. Nu ik 'Media inside' presenteer merk ik dat heel goed. Ik kan zestigduizend stukjes schrijven, maar een keer op tv heeft een veel grotere werking. Als je op tv bent, dan tel je mee. Zo lijkt het."

Naast podcasts, de theatervoorstelling en 'Media Inside' werkte Gijs achter de schermen mee aan 'Promenade' en presenteert hij regelmatig het radioprogramma Kunststof. Kortom: hij doet een hoop. Maar heeft nog veel meer ambities. En daarover praat hij ons vandaag bij in Koffietijd.