Vrije tijd

3 plekken om even helemaal tot rust te komen

Hoé lekker is het om helemaal niks te hoeven doen. Eventjes niks aan je hoofd en ultiem genieten van het moment. Zo kom je echt tot rust in een omgeving die daar natuurlijk goed bij helpt.

Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonder Plekje, neemt je daarvoor graag mee naar bijzondere plekken aan de wateren in Utrecht. Kom met je vriend, vriendin of geniet helemaal in je eentje van een heerlijk verwenmoment!

Vrijhaven Zwier - Vinkeveense Plassen

Het doel van je verblijf bij Vrijhaven Zwier? Maximaal opladen! Zwier helpt je namelijk graag bij het onthaasten in het dagelijks leven, daarom is je verblijf hier altijd minimaal twee nachten. Tenzij je offline gaat in de Eilandhut, dat mag voor 24 uur. Bij aankomst lever je je telefoon in, je krijgt een mand met eten en recepten mee. Je vaart je naar het eiland, waar je je bevindt in een oase van rust. Hier kom je volgens Marleen echt niets te kort!

Om je nog meer te ontzorgen, zijn alle (biologische) maaltijden inbegrepen. Waardoor je gegarandeerd met nieuwe energie naar huis gaat. Om je verwenmoment af te maken, kan je ook nog gebruik maken van de sauna en hottub. Of ervaar de Plassen met de felgekleurde bootjes, die van de sloop gered zijn. Ze varen in stilte op eigen groene energie. Helemaal klimaat bewust dus. 

Flora Batava - Aan de Vecht

Bij Flora Batava is het direct genieten. Bij aankomst zie je direct de statige historische villa met een mooie vijver. Dat in combinatie met het prachtige uitzicht op de Vecht zorgen voor het perfecte plaatje.  Flora Batava is echt een bezoekje waard!

Ook de kamers zijn alsof ze zo uit een woonblad komen. Je hebt hier keuze uit verschillende kamertypes. De cosy room is intiem ingericht en de combinatie van lichte tinten en moderne kunst zorgt voor een sfeervol geheel. Of kies je liever voor luxe met de comfort room? Deze hebben allemaal openslaande deuren en een eigen mini terras. Heerlijk voor in de zomer.

Naast het mooie pand, staat aan het water nog een mooi theehuis in vorm van een boot. Het interieur van het restaurant is indrukwekkend; extreem hoge plafonds, een grote glazen serre en heel veel planten. Jij bent hier helemaal in je nopjes. En anders Marleen wel.

Uw Salonboot - Beleven op de Vecht

Deze boot biedt je een bijzondere belevenis op de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Of je nu een romantische rondvaart met z’n tweeën of een gezellig uitje met tien personen boekt: je hebt de boot altijd en helemaal voor jouw gezelschap.

Marleen genoot hier lekker van de zon met een open dak. Maar ook als het minder weer is, kan je gewoon een dagje uit met Uw Salonboot. Er is namelijk gewoon een lekker kacheltje aan boord. 

Schipper Arjen neemt je mee naar de mooiste plekken. Je vaart langs eeuwenoude buitenplaatsen, romantische theehuizen en oude molens. Je kijkt echt je ogen uit! Neem een hapje en drankje mee voor onderweg of boek een van de arrangementen. 

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.