Entertainment

Roosmarijn Luyten kruipt in de huid van Rachel Hazes

Actrice en zangeres Roosmarijn Luyten kun je kennen van onder andere ‘De Marathon’, ‘Dertigers’ en ‘KLEM’. Momenteel kruipt ze avond na avond in de rol van Rachel Hazes in de musical ‘Hij gelooft in mij’.

Haar eerste hoofdrol in een musical 

In 2001 studeerde Roosmarijn af aan de Academie voor Kleinkunst en sindsdien speelde te tientallen rollen in film-, theater en televisieproducties. In 2014 speelde zij al eerder de rol van Rachel Hazes, maar toen als invaller voor Chantal Janzen en Hadewych Minis. Sinds dit jaar is deze rol echter helemaal de hare en schittert Roosmarijn in haar allereerste musicalhoofdrol. Voor Roosmarijn is het personage van Rachel geweldig. “De nummers die ik zing zijn zó gearrangeerd dat ik daar mijn hele ziel en zaligheid in kan leggen”, legt ze uit.  

Auditie doen

Wie denkt dat deze rol voor Roosmarijn kat in het bakkie was, die heeft het mis. Roosmarijn moest, ondanks dat ze zich eerder al had bewezen als Rachel, toch weer auditie doen. “Stage Entertainment wilde, nu ze met de musical terugkwamen, een hele nieuwe cast. Omdat ik al eerder de rol heb gespeeld paste ik daar dus eigenlijk niet tussen”, vertelt Roosmarijn. Gelukkig voor haar (en voor ons!) was haar auditie zo goed dat ze uiteindelijk toch voor haar hebben gekozen.  

De rol van Rachel, toen en nu

Ondanks dat het acht jaar geleden is dat Roosmarijn Rachel de vorige keer speelde, zit deze rol nog goed in haar systeem. Maar toch ervaart Roosmarijn de rol nu anders, omdat zij nu niet iemands vervanger is. “Destijds was ik de vervanger van Hadewych of Chantal en dan trek je toch een beetje iemand anders jas aan. Nu is het helemaal mijn rol en kan ik er vanuit mijn eigen intuïtie instappen”, legt ze uit. Ook is Roosmarijn in acht jaar tijd zelf veranderd. Ze heeft dingen meegemaakt waardoor ze soms anders tegen het leven aankijkt. Dat helpt haar bij haar rol. “Er zitten zinnen in de musical waar ik nooit over heb nagedacht. Maar nu pas merk ik hoe zwaar het is geweest voor Rachel”, vertelt ze.  

Nooit genoeg van Hazes

Dat Roosmarijn nu elke avond in de huid mag kruipen van Rachel Hazes is voor haar geen straf. Want van Hazes krijgt ze nooit genoeg. “Na zo vaak spelen heb je die nummers wel gehoord, zou je denken. Maar dat is écht niet zo. Elke keer als die muziek weer begint en we met een scène bezig zijn dan word ik heel gelukkig. De muziek van Hazes is van zichzelf al geweldig, maar de diepte en de gelaagdheid die het in de voorstelling krijgt… ik vind het prachtig. Ik kan er geen genoeg van krijgen”.  

Martijn Fischer

Geen Rachel Hazes zonder zanger André natuurlijk. In de musical wordt hij, net als in 2014, gespeeld door acteur Martijn Fischer. En hij is maar wát blij met Roosmarijn als tegenspeler, en heeft zelfs gesmeekt dat zij zijn Rachel mocht worden. En die liefde is gelukkig geheel wederzijds, want Martijn en Roosmarijn zijn in het echt goede vrienden. “Er is een diep vertrouwen naar elkaar en we hebben een grote klik. Dat is heel erg fijn”, legt ze uit.  

Roosmarijns eigen "André"

Haar alter ego Rachel was getrouwd met een man die iedereen kent en dat geldt voor Roosmarijn ook. Zij is namelijk al 18 jaar samen met acteur en cabaretier Diederik Ebbinge, die je kunt kennen van onder andere ‘De Vliegende Panters’ en ‘De Luizenmoeder’. En nog steeds zijn die twee gek op elkaar. “Ik ben blij dat hij al 18 jaar bij mij is”, vertelt Roosmarijn. “Ik kijk regelmatig naar hem en denk dan: dat ik met jou dit leven mag leiden. Wat een mooi leven. We gunnen de ander alles, daarom gaat het zo goed.” 

Wil jij Roosmarijn zien schitteren als Rachel Hazes? Kaartjes voor ‘Hij gelooft in mij’ koop je hier!

Bron foto: Joris van Bennekom, Stage Entertainment 

 

Bij ons aan tafel vertelde Roosmarijn alles over deze fantastische hoofdrol