Entertainment

De iconische musical 'Les Misérables' is terug!

William Spaaij was weer van de partij en zoals altijd heeft hij het laatste theaternieuws! Bettina Holwerda en Renée van Wegberg maakten vorige week bekend de planken weer op te gaan en na 14 jaar komt de iconische musical 'Les Misérables' weer terug naar Nederland. Lees het hier!

Het verhaal van 'Les Misérables' 

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden? 

‘Les Misérables’ is een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben! 

De cast 

Vorige week werd de nieuwe cast bekend gemaakt met daarin onder andere Freek Bartels en Vajén van de Bosch. William vertelt ons erg nieuwsgierig te zijn naar hoe deze cast het gaat neerzetten. “Het is een hele jonge cast, maar dat maakt het eigenlijk ook wel een keer verfrissend. Ik vind het ook gewoon heel tof om te zien dat de jongere mensen ook echt een kans krijgen in dit vak.” Aldus William. 

'#Perfect'

Ook Bettina Holwerda en Renée van Wegberg maakten vorige week bekend de planken weer op te gaan. Zij zullen samen te zien zijn in de voorstelling ‘#Perfect’. Voor William is het deze verrassende combinatie wat de voorstelling erg leuk gaat maken.  

Het duurt nog even voordat we het kunnen gaan zien. Vanaf maart volgend jaar zal deze voorstelling namelijk pas te bezoeken zijn. Wat William wel kan vertellen is dat het voor veel moeders een hele leuke en herkenbare voorstelling zal worden over het moederschap in alle vormen en maten.