Entertainment

Tim Knol: 'Lastig om vrijheid te vieren met oorlog om de hoek'

Op Bevrijdingsdag staan we allemaal extra stil bij de vrijheid waarin wij leven. Dat vieren we samen met Tim Knol die het prachtige nummer 'Peace, Love And Understanding' zingt. Al heeft dit nummer voor hem vandaag een dubbele lading.

Bij Koffietijd vertelt hij: "Ik vind het lastig om vandaag de dag iets te gaan vieren met een oorlog om de hoek. Er is natuurlijk altijd oorlog, maar nu voelt het heel erg dichtbij. Ik merk ook dat ik er angstig van word." Maar gelukkig is Tim niet alleen bij ons om te praten over oorlog. We praten ook nog even gezellig bij met deze leuke singer-songwriter. 

Rode vlag

Want voor wie het gemist heeft: Tim Knol is fitter dan ooit. In 2019 had hij nog veel last van gezondheidsklachten. Toen de dokter hem vertelde dat hij zijn levensstijl moest aanpakken, was het klaar met het rock'n roll leven. "Ik kreeg tintelingen in mijn vingers: een rode vlag voor diabetes. Ik at slecht en dronk veel. Ik lag vaak met katers in bed en antwoordde daardoor niet op mails. Om die reden heb ik vast en zeker dingen laten lopen."

Doei katers

Maar toen kwam het kantelpunt. Tim heeft zijn levensstijl volledig omgegooid en is zich gaan focussen op wandelen. "Ik ben gewoon een veel gelukkiger mens nu. Ik had voorheen heel veel katers en soms voelde ik die niet eens meer, omdat ik zo vaak en veel dronk. Dat maakt het leven afgestompt en grijs. Dat ik nu lekker in mijn vel zit en beweeg maakt me fit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dat is iets dat je wel eens vergeet. Dat het mentaal ook iets doet. Het is zo'n enorme stap voorwaarts." De fitte zanger heeft zelfs tijdens de pandemie zijn eigen wandelclub opgericht. Wat begon als een wild plan, is nu uitgegroeid tot een club met 1500 leden en een eigen clubblad. "De Wandelclub is in een korte tijd zo ongelofelijk gegroeid. We zijn momenteel bezig met een groot festival, in het Caprera Wandelpark in Bloemendaal. Het wordt een feest met 1000 man. We zijn nu druk de acts aan het boeken, waar ik zelf ook onderdeel van ben." Heel veel mooie toekomstplannen waar iedereen blij van wordt! Bekijk het fragment hieronder voor het volledige interview met Tim Knol.