Vrije tijd

Teken jouw huisdier!

Dit kunstwerk van Anne is een typisch geval van trust the process. Ze tekent namelijk direct met verschillende kleurtjes en zet in een handomdraai haar lieve kat Noodle op papier! Heb jij ook zo’n lief huisdier? Doe dan vooral met haar mee!

Even voorbereiden

Omdat je huisdier zelden in een leuke pose op dezelfde plek blijft zitten raden we je aan foto’s te nemen. Het is leuk om een paar verschillende poses te hebben dus laat vooral “het model” in jouw beestje naar boven komen. Het enige wat je verder nodig hebt is papier en verschillende kleuren pen.  

Let's begin!

En zoals de intro het al zegt: Je moet het proces vertrouwen. Het zal niet meteen een schitterend kunstwerk zijn. Anne zegt dat het in 99% van de gevallen echt goed komt! 

We beginnen met de lichte kleuren en bouwen daarna op met de donkere kleuren. Anne pakt er als eerste een roze pen bij waarmee ze de basisvormen zet. Zijn de eerste lijnen niet helemaal naar je smaak? Geen zorgen ga er gewoon met een andere lijn langsheen! 

Zodra de buitenste lijnen staan kun je met een donkerdere kleur de goede lijnen aandikken. Daarna begin je met de schaduw. Wanneer je een nieuw/donkerder kleurtje pakt is aan jou! Anne gebruikt in totaal zes kleuren. 

Voor je het weet staat je pagina vol met verschillende tekeningen van je huisdier! Noodle is in ieder geval blij met zijn kunstwerk. Vond je dit leuk om te maken? Abonneer je dan vooral op ons YouTube-kanaal voor meer leuke video’s!