Artikelen

Kinderen maken grootste hemeltekening van Nederland

Op 21 mei zal de landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes van start gaan. Deze week staat in het teken van de broertjes en zusjes van een overleden kind.

De aftrap van de eerste landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes vindt plaats in speeltuin Elckerlyc in Oss. Burgemeester Wobine Buijs zal deze bijzondere dag openen. Daarna zullen lotgenootjes samen de grootste hemeltekening van Nederland maken.  

Stichting Nooit Voorbij

De week is een initiatief van stichting Nooit Voorbij. De stichting hoopt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind te kunnen helpen bij de verwerking van hun verlies. Dat doen ze onder andere door het schrijven van hun verhaal ter herinnering aan het overleden kind. Daarnaast organiseren ze bijeenkomsten en evenementen en kunnen lotgenoten contact met ze opnemen voor een luisterend oor. Want een kind dat overleden is, is nooit voorbij! 

Hemeltekening 

Kinderen rouwen anders dan volwassenen volgens kinderrouwtherapeut Leoniek van der Maarel "Ze leven in het hier en nu.” De hemeltekening die de broertjes en zusjes samen maken is een belangrijk onderdeel van het rouwproces: "Ze gaan hiermee de confrontatie aan en dat hebben ze nodig om hun verdriet te verwerken.” 

Met de tekening creëren de kinderen een beeld van waar hun overleden broertje of zusje nu is. Dat geeft ze troost en houvast. Of het nou klopt of niet.  

Aanmelden

Iedere ouder, broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje van een overleden kind is gratis welkom in speeltuin Elckerlyc op zaterdag 21 mei vanaf 10.00 uur. Aanmelden voor gratis toegang is wel verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar: info@stichtingnooitvoorbij.nl.