Entertainment

Wie o wie wordt de winnaar van het Songfestival?

Gister vond de tweede halve finale plaats van het Songfestival en daarmee zijn alle deelnemers voor de finale bekend gemaakt. Morgen staat onze S10 in Turijn op het podium met nog veel meer andere fantastische deelnemers. We blikken alvast vooruit op dé show van het jaar. Want wie maakt toch het meeste kans om er met de hoofdprijs vandoor te gaan?

De tweede halve finale

Het was weer een typische Songfestival-avond, net als bij de eerste halve finale. Optredens waarbij je denkt 'waar kijk ik naar?', ook zeker weer valse noten hier en daar, maar ook hele mooie nummers waar onze entertainmentdeskundige Eline van onder de indruk was. 

Technisch ging het opnieuw niet helemaal vlekkeloos. Het commentaar van Jan en Cornald viel op een gegeven moment weg. Er kwam een zwart beeld met een korte pieptoon. Commentator Jan gaf dan ook aan dat het een beetje chaos was achter de schermen. Wat ook opviel waren de kapsels van een aantal dames, waaronder de presentatrice Laura Pausini, alsof ze zo onder de douche vandaan kwam!  

Wie echt indruk heeft gemaakt gisteren is Cornelia Jakobs uit Zweden. Zij is ook door naar de finale. Cornelia is slechts 20 jaar oud maar zingt ontzettend sterk. Het nummer 'Hold me Closer' heeft een interessant verhaal, want ze zingt over een toekomstige relatie die uitgaat. 

Spectaculaire show

Morgen is het tijd voor de grote finale van het Songfestival. In de finale staan 25 landen, waaronder ons Nederlandse trots: S10. Voor S10 – ook wel Stien – werd afgelopen dinsdag bekend dat zij door was naar de finale. De andere helft is gister bekend gemaakt. Dus het speculeren over de winnaar kan gaan beginnen... 

De finale van het Songfestival is altijd een groot spektakel. Naast optredens van de deelnemende landen, komen er ook veel spectaculaire gastoptredens voorbij. En ook dit jaar belooft het weer een feestje te worden. Maar of Italië Nederland kan overtreffen? Dat is nog maar de vraag...  

Wie wordt de winnaar?

Als we de bookmakers moeten geloven, zal Nederland dit jaar er helaas niet met de hoofdprijs vandoor gaan. Maar de negende plek behalen. Wat al een ongelofelijke prestatie is! Maar we kunnen natuurlijk altijd hopen op meer.  

Zoals al vaak besproken staat Oekraïne in alle bookmakerslijstjes op nummer één. Dit met hun inzending van Kalush Orchestra met het nummer ‘Stefania’. En met alles wat er in hun land gebeurt is het hen van harte gegund. Onze eigen Patrick mocht de zanger van de band interviewen. Bekijk het interview hier 

Naast Oekraïne zal ook Engeland hoog eindigen en ook Italië bemachtigt een plekje in de top drie. 

S10

Het was afgelopen dinsdag enorm spannend voor Stien, want haar kwalificatie voor de finale werd als laatste (tiende) genoemd. Maar inmiddels is ze mega relaxed. Afgelopen dagen heeft ze ook veel afleiding gezocht door o.a. een massage te nemen en te gaan shoppen. Na een paar dagen rust zal er vandaag weer gerepeteerd worden. Tijdens de dress rehearsal zullen er punten van de vakjury gegeven worden. Deze punten bepalen voor 50% de winst Een spannende dag dus!  

Volgens de bookmakers dus een negende plek dit jaar voor Nederland, maar ze kunnen volgens onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig nog wel eens ongelijk hebben: “Het nummer van S10 is gewoon het derde meest gestreamde nummer op Spotify van dit moment”, vertelt ze. 

Ook Diederick Ensink verwacht een hogere plek. Ben jij benieuwd wie volgens hem de kansmakers zijn? Luister dan naar zijn optreden hieronder.