Cultuur

De zomer door in het theater!

Zoals elke maandag zit William Spaaij weer bij ons aan tafel om theatertips te geven. Vandaag is de laatste keer van dit seizoen, maar met zijn tips kom je de zomer gelukkig wel door!

Theaterfestivals

Na twee corona-zomers mag het deze zomer eindelijk weer: festivals. En ook de theaterfestivals mogen natuurlijk niet ontbreken. Eén van de bekendste is natuurlijk het ‘Oerol’ festival op Terschelling. Het vindt dit jaar plaats van 10 t/m 19 juni en héél Terschelling zal weer worden omgetoverd tot een theatereiland.  

Een andere tip van William is het Amsterdamse Bostheater. De hele zomer lang worden er in het Amsterdamse Bos diverse voorstellingen gegeven, waar (vaak jonge) theatermakers de kans krijgen hun werk te laten zien. “Het is echt áltijd de moeite waar”, aldus William.  

Als laatste tipt William ‘De Parade’, het reizende theaterfestival dat het hele land doorgaat. Het is echt de ultieme mix van theater en festival. Pik een vorkje mee bij een van de foodtrucks, draai rondjes in een zweefmolen én bezoek een van de vele korte voorstellingen op het festival.  

Girls on fire

Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen ‘Opvliegers’ komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen. ‘Girls on fire’ is een show vol bekende hits die elke vrouw kan meezingen en de nummers worden afgewisseld met zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen. “Het is echt een heerlijke avond uit, over de overgang en vrouwenproblemen”, vertelt William.  

Kruimeltje

Ook de familiemusical ‘Kruimeltje’ komt terug! De musical is gebaseerd op het bekende boek van Chris van Abcoude en vertelt het hartverwarmende verhaal over het jongetje Kruimeltje die op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. En ondanks dat de musical al eerder te zien is geweest, zal het toch weer net even anders zijn. William vertelt dat ze onder andere de muziek hebben vernieuwd, dus ook als je hem al hebt gezien is hij nog steeds het bezoeken waard.  

Dagboek van een Herdershond

En als laatste mooi nieuws voor William, want de musical ‘Dagboek van een Herdershond’ waar hij in speelt is bekroond met maar liefst 5 sterren! “Ongelofelijk, het voelt heel erg goed”, vertelt William. “Het is zo tof om te zien dat zo’n korte productie in Limburg, die eigenlijk een groot risico is, zo populair is en zo goed scoort”, vertelt hij trots.  

Bekijk hieronder Williams theatertips nog eens rustig terug.