Entertainment

'Zeg maar Agaath': een roman over jezelf opnieuw uitvinden

Vorige week kwam het boek 'Zeg Maar Agaath' uit. Een roman geschreven door typetjeskoningin van Toren C: Margôt Ros en haar vriend Jeroen Kleijne. Het is een positief boek geworden waarin vriendschap, van elkaar leren, maar vooral jezelf opnieuw uitvinden, centraal staat.

Zin voor zin

Het is het tweede boek dat Margôt en Jeroen samen schrijven. Een heel creatief proces, want hoe schrijf je als stel samen een boek? "Het begint altijd met een idee, dat werken we dan in twee A4'tjes uit. Daarna komen de hoofdstukken, die hangen we met allemaal kaartjes aan de muur en dan schrijven we om de beurt een paar regels. Margôt heeft echt een gekke geest en wilde invallen haha. Dat is niet allemaal bruikbaar. Ik ben best wel van de structuur", vertelt Jeroen. 

De wildste verhalen worden dus tegengehouden door Jeroen. En daar is Margôt maar al te blij mee. "Ik ben een beetje warrig en chaotisch en Jeroen is altijd best wel precies. Hij schrijft ook al 100 jaar langer dan ik. Hij krijgt mij wel altijd weer terug bij het verhaal. Zonder hem zou ik echt geen boek kunnen schrijven."

Impact van hersenschade

Eerder schreef het stel 'Hersenschorsing'. Een vrij persoonlijke roman waarin een nare gebeurtenis centraal staat. "Vier jaar geleden ben ik achter de schermen bij onze theatervoorstelling tegen een attribuut opgelopen en daar heb ik niet-aangeboren hersenschade aan overgehouden. Daar heb ik helaas tot op de dag van vandaag nog last van", vertelt Margôt.

Ook haar vriend Jeroen heeft deze tijd als heftig ervaren. "Margôt lag vaak in een donkere kamer en kon dan niks meer doen. Omdat we niet samen wonen, kon ik er overdag veel voor haar zijn maar in de avond kon ik wel met vrienden op pad. Dat heb ik wel als fijn ervaren."Gelukkig kan het stel nu weer dingen doen die ze leuk vinden, "maar daar hebben we wel echt in moet schipperen." Het gaat elke dag ook een stukje beter met de actrice. En heeft ze veel lieve mensen om haar heen. 

Vervolg?

Omdat het nu een stuk beter gaat, hebben ze 'Zeg Maar Agaath' kunnen realiseren. En of er een tweede deel aankomt? "Dit boek laat zeker ruimte voor een vervolg. We zijn aan het kijken naar een deel 2 van Agaath. Maar we willen ook graag een tv-serie van Agaath maken. We zijn aan het werk nog aan een andere serie, een vrouwenserie. Het wordt een drukke maar leuke tijd", aldus Jeroen.

 

Wil je kansmaken op 'Zeg Maar Agaath', we hebben op onze site een leuke winactie! Klik hier om mee te doen.