Artikelen

Koffietijd neemt een kijkje achter de schermen bij Aladdin

Vanaf vandaag tot en met volgende week donderdag is het Musicalweek bij Koffietijd! Er zijn zoveel grote musicals in Nederland te zien, met zoveel talent, dat we het tijd vinden daar eens goed bij stil te staan. Van kijkjes achter de schermen tot unieke optredens, alles komt voorbij.

Ambassadeurs van het musicalvak 

William en Eline zijn zoals iedereen dat wel weet de experts als het gaat om musicals. We kunnen wel stellen dat ze echte ambassadeurs van het musicalvak zijn. Voor Eline is musical topsport en live entertainment van het hoogste niveau. We hebben enorm veel goede opleidingen, fantastische talenten die wereldwijd succes hebben en enorm grote producties.  

Daar praten ze ons dan de komende tijd ook helemaal over bij! William is blij met de aandacht voor musical deze week. Musical moet volgens hem meer in de picture komen: “Heel fijn dat we tijdens deze week de tijd en ruimte krijgen om de verdieping in te gaan en mensen wegwijs te maken over het genre.” 

Iedereen zijn eigen talent

Of je nou een hoofdrol speelt, ensemble of swing bent, alles heeft zijn eigen discipline en talent. Maar hoe weet je nou wie waar geschikt voor is? William vertelt ons dat in Nederland vaak de jonge mensen in de rol van swing of understudy rollen. Dan leer je dus rollen zodat je kan invallen als het nodig is. Wat betreft hoofdrollen: dan gaat het toch vaak om de persoonlijkheid, authenticiteit, wat voor type ben je? Ben je wel of niet breed inzetbaar? Dat speelt allemaal mee! 

Een goed begin

Hoe kunnen we deze week nou beter aftrappen dan met een van de grootste producties van dit moment: Aladdin. We hebben de complete cast op bezoek! Naast een geweldig optreden willen we de castleden ook wat beter leren kennen. Ben je benieuwd? Kijk dan de video hieronder! 

Eline heeft de voorstelling nu een paar keer mogen zien. Haar valt op dat er een enorme wereld achter schuilt. Elke voorstelling moeten er genoeg dansers en acteurs op het toneel staan. Dat betekent dat er iedere week nog repetities zijn om ensembleleden of acteurs die al in de show spelen, een andere rol aan te leren. Ook achter de schermen wordt er keihard gewerkt. Tijdens het nummer Prince Ali zijn er 4 snelverkledingen voor het complete ensemble. Dat betekent dat er heel veel mensen backstage aan de gang gaan om iedereen weer in een ander pakje te hijsen. Het vereist opperste concentratie.

Winnen!

En omdat deze week toch een soort van feestje is voor ons geven we kaarten weg voor de musical Aladdin! Wil je daar kans op maken? Klik dan hier!