Artikelen

Miljuschka neemt passie voor koken mee naar Koffietijd

Bij Miljuschka Witzenhausen draait alles om eten. Ze heeft haar eigen online platform, ruim 900.000 Instagram-volgers, is tv-chef voor 24Kitchen en fooddeskundige bij RTL Boulevard. Én in juli verschijnt het vijfde nummer van haar eigen magazine 'Miljuschka'.

Bij Koffietijd vertelt ze over haar grote passie voor koken en hoe dat is ontstaan. En we kunnen haar natuurlijk niet laten gaan zonder een lekker gerecht te bereiden. 

Fruit rapen 

Miljuschka kan zich niet anders herinneren dan dat ze met het gezin samen aten. In haar familie draaide het altijd om eten. "Mijn moeder houdt van lekker eten, maar het creatieve koken heb ik van mijn vader geleerd. Van hem leerde ik van niets iets maken, want we hadden niks", vertelt Miljuschka. Want breed hadden ze het zeker niet vroeger. De keukenprinses groeide op in Amsterdam Oost, waar de Dappermarkt dichtbij is. "Aan het einde van de dag liepen we de Dappermarkt op en raapten we op wat er weg was gegooid qua groenten en fruit. Of kochten we fruit dat plekjes had. In die tijd kocht niemand dat in Amsterdam, dus dat was supergoedkoop. Mijn vader was degene die dan kookte en dat kon hij fantastisch." 

Parmaham van salaris

Het geldtekort is ook een van de redenen dat Miljuschka op twaalfjarige leeftijd begon met werken bij de groenteboer. "Op zaterdagen werkte ik achter in de keuken en verdiende zo'n zeven gulden per uur. En maakte wel twaalf uur op een dag. Voor mijn gevoel was ik schathemeltjerijk. Daarmee kocht ik dingen die ik echt lekker vond, zoals parmaham." Ondertussen mogen Miljuschka een echte ondernemer noemen. Ze heeft namelijk een imperium opgebouwd op Instagram, publiceerde verschillende boeken en heeft een eigen magazine dat nu ruim een jaar bestaat. Hard werken loont!

Obese

Ook komt er weer wat nieuws op Miljuschka's pad: vanaf woensdag kunnen we haar namelijk bewonderen als presentator van het nieuwe seizoen van 'Obese'. Miljuschka kennen we als zelfverzekerde vrouw die heel open en eerlijk is over haar lichaam. Maar hoe staat ze tegenover afvallen? Je ziet het in het onderstaand fragment.