Artikelen

De grote talenten in musicalland Nederland

Het is deze hele week musicalweek bij Koffietijd! Deze week krijgen we exclusieve kijkjes achter de schermen, laten we dingen zien die nog nooit eerder vertoond zijn.

Samen met William Spaaij en onze entertainmentdeskundige Eline praten we door over het grote talent dat we in Nederland hebben.

Hoog niveau

Want we kunnen Nederland een musicalland noemen door al het talent dat we hebben. Volgens Eline is het niveau heel hoog hier. "We hebben goede opleidingen en daardoor enorm veel talent. Niet voor niets staan er momenteel vijf Nederlanders in de Duitse versie van Wicked, wordt Gaia Aikman ingevlogen om te schitteren in 'The Lion King' op West End en staan er ook een aantal acteurs te stralen in de musical Frozen in Duitsland." Met die reden kunnen ook de grootste Broadway producties zoals Aladdin, Anastasia en The Lion King in ons kleine landje staan. En dat kan volgens Eline echt niet zomaar. "Je moet daar hele goede mensen voor in huis hebben."

De druk voelen

William heeft ook in de grootste producties gestaan. Denk bijvoorbeeld aan Mary Poppins. En hij werd daarna zelfs gevraagd om de rol in het buitenland te spelen. En zo'n buitenlandproductie kan veel druk met zich meebrengen. "Je voelt als acteur dat het belang veel groter is dan bij een Nederlandse productie. Je gaat namelijk ineens werken met Engelsen en Amerikanen, die het hele proces erbovenop zitten. Zij hebben de show op een bepaalde manier gemaakt en daar staan ze helemaal achter, dus zo moet het ook in Nederland gebeuren. Dat kan extra druk geven."

 Benieuwd wie Eline en William de grootste musicaltalenten vinden? Bekijk dan het fragment.