Gezin

Leer je buren beter kennen op een BuurtBankje

In Nederlandse buurten neemt de sociale cohesie af. Daarom moedigt BuurtBankjes buurtbewoners aan om de publieke ruimte voor hun huis in te richten als permanente ontmoetingsplaats. Een borrel met de buurman, dansen op de muziek met de buurvrouw en kletsen over de zomerplannen. Dat tovert een lach op iedereens gezicht! 
Uit onderzoek blijkt namelijk dat 84% van de mensen die de stoep als verlengstuk van hun huis gebruikt een sterkere band met hun buren heeft. Eenzaamheid wordt hierdoor teruggedrongen, de sociale cohesie wordt versterkt en de ongelijkheid wordt verminderd. Stimuleer actief burgerschap en organiseer iets voor jou en je buren. 
 
Tijdens de officiële BuurtBankjesDag, die gisteren plaatsvond, kon iedereen genieten van entertainment die door de stad heentrok. Quinty ging langs bij haar buurman, tevens directeur van de Buurtcamping, Maarten Hupkes.  
 
De BuurtBankjes zijn de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij erg dankbaar voor het mede mogelijk maken van de Grote BuurtBankjesDag!