Entertainment

Het nieuwe én laatste seizoen van: Peaky Blinders! 

Vandaag is het zo ver: het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’. Na twee jaar wachten is er dan eindelijk een vervolg! En wij kunnen niet wachten om deze zomer de serie te bingen!

Het belooft nóg spannender te worden. Wij vertellen je alles over het zesde en tevens (niet schrikken) laatste seizoen! Want ja, aan alle goede dingen komt een eind en Peaky Blinders houdt er definitief mee op na dit zesde seizoen.

Peaky Blinders 

Voor diegene die ‘Peaky Blinders’ nog nooit gezien heeft - ga dat dan deze zomer doen! - even een beknopte samenvatting. ‘Peaky Blinders’ is een Britse crime dramaserie over een criminele bende: de Peaky Blinders. De serie speelt zich af in Birmingham kort na de Eerste Wereldoorlog. We volgen de familie Shelby en al hun drama’s. Met in de hoofdrol: Tommy Shelby (gespeeld door Cillian Murphy). En hij alleen al is reden genoeg om naar de serie te kijken. Een spannende en duistere serie vol misdaad, af en toe wat romantiek en heel veel drama. 

In Engeland konden ze al een paar maanden geleden het nieuwe seizoen bekijken én dat was al een grote hit. Op BBC, de producent van de serie, keken zo'n 3,8 miljoen mensen naar de eerste aflevering!

Let op! Bevat spoilers 

Voor degene die seizoen 5 nog niet gezien heeft: stop hier met lezen! Want seizoen 6 begint waar seizoen 5 is geëindigd. Aan het einde van seizoen 5 zien we dat Tommy Shelby uit wanhoop een pistool tegen zijn hoofd houdt. Het nieuwe seizoen begint gelijk vanaf dat moment. Een cliffhanger die eindelijk na twee jaar wordt vervolgd.

Het verhaal van de serie gaat door in het jaar 1934. De eerste aflevering heet ‘Black Day’. En die naam laat al zien dat de serie nog spannender en duisterder belooft te worden. In het nieuwe seizoen zal Tommy nog meer te maken krijgen met problemen, misdaden en vijanden. Dit alles oplopend naar de Tweede Wereldoorlog. 

Toch niet het einde?  

Seizoen 6 is helaas het laatste seizoen van de succesvolle serie, maar niet getreurd want er komt een film aan! De film zal zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Dus we hoeven nog niet definitief afscheid te nemen van de Peaky Blinders.  

Het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’ is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk de trailer hieronder.