Groen

Met een boeket bloemen haal je de zomer in huis

Voor iedereen die van vakantie houdt, let goed op! Dat vakantiegevoel kan je namelijk gewoon meenemen naar huis. Onze groendeskundige Romeo Sommers laat je zien hoe je dat doet met bloemen en planten.

Ook op de dagen dat het minder weer is, kan je het gevoel creëren alsof je op vakantie bent. Haal dat lekkere weer gewoon in huis op deze twee manieren.  

Bont boeket

De eerste tip die ik je geef is door een zomerse vaas met bonte bloemen neer te zetten in huis. De kleuren hoeven hierbij echt niet te matchen. Doe alles wat je leuk vindt in een boeket. Hoe gekker, hoe beter. Romeo gebruikt hiervoor natuurlijk de zonnebloem, maar ook tropische bloemen. 

Urban Jungle

Misschien zie je het wel vaker voorbijkomen in de woonbladen of op platforms als Pinterest of Instagram. Planten zijn helemaal hot! Daarom geeft Romeo de tip: creëer een stilleven van planten in je huis. Doe dit vooral met planten die je in het buitenland tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de olijfboom, die zie je genoeg in landen als Italië of Kroatië. Of een palmboom: die zie je eigenlijk overal in het buitenland.Hiervoor geldt niet: less is more. Want hoe meer planten hoe gaver je stilleven wordt. 

Voor dat extra vakantiegevoel: hang een leuke vakantiefoto op. Misschien van je (klein)kinderen op het strand, een familiefoto in de zon. Of een mooie natuurfoto van je favoriete bestemming. 

Meer tips?

Bekijk de onderstaande video voor alle zomerse tips van Romeo. Hij laat zijn favoriete zomerse bloemen en planten zien.