Beauty

Basis gezichtsverzorging die voor iedereen belangrijk is

Goed voor je huid zorgen is ontzettend belangrijk. Toch kan het soms lastig zijn om door alle beauty bomen het bos te zien. Exfoliëren, reinigingen, scrubs, foams, crèmes: wat moet je nou écht doen om je huid en gezicht goed te onderhouden?

Dat enkel je gezicht wassen met water niet voldoende is, dat weten we inmiddels wel. Maar het is makkelijk om overweldigd te raken door alle soorten gezichtsverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn. Wat moet je doen en wat kun je laten? Maaike Dorsteen, van Furrow, heeft vijf basisregels voor de optimale basis gezichtsverzorging die iedereen kan gebruiken! 

Reinigen

Allereerst is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Doe dit niet enkel goed aan het begin van de dag, maar vooral ook aan aan het einde van de dag. Er zijn verschillende producten die je hiervoor kunt gebruiken. Het is goed om bij jezelf na te gaan wat je prettig vindt en wat voor soort type huid je hebt. Elke huid reageert anders. Heb je een droge huid? Gebruik dan een reinigingsmelk. Heb je een vette huid, dan is een milde gel aan te raden.  

Extra tip: heb jij last van een droge huid? Kies dan niet voor een schuimende face wash. Dit droogt je huid alleen maar meer uit. 

Exfoliëren

Exfoliëren, wat is het? Exfoliëren is een manier om huidcellen van de bovenste huidlaag te  verwijderen. Het klinkt misschien heftig, maar dat valt wel mee en is zeker aan te raden om mee te nemen in de basisverzorging van je huid. Je huid is in principe zelf in staat om zich te ontdoen van dode huidcellen. Toch kan milieuvervuiling, zon, leeftijd en een huidaandoening het proces uit balans brengen. Je kan je huid dus een extra boost geven. Twee tot drie keer per week is genoeg om je gezicht te ontdoen van dode huidcellen. 

Dag- en nachtcrème

Voeg het smeren van crèmes toe aan je dagelijkse routine en je zal zeker het verschil merken. Smeer niet alleen je gezicht in, ook je hals en decolleté kunnen dit gebruiken. Ingrediënten die onmisbaar zijn: hyaluronzuur, vitamine C, niaciamide en retinol. Ben je de crème lekker aan het insmeren, probeer dan ook eens jezelf een gezichtsmassage te geven. Dit versnelt de afvoer van gifstoffen, geeft je cellen meer energie en je huid een fijne glow. 

Zonnebrandcrème

Niet alleen in de zomermaanden, maar het hele jaar lang moet je je insmeren met zonnebrandcrème. Smeer je meerdere keren in per dag om dit goed bij te houden. Bewolkt, regen of ijs? Geen excuus. Voor een optimale huidverzorging blijf je smeren. 

Bron: Furrow