Vrije tijd

Duik de geschiedenis van Nederland in met deze musea

Het is vrijdag, de perfecte dag om plannen voor het weekend te maken. Het wordt lekker weer, dus pak je tas en ga erop uit. Met deze drie musea is het hoe dan ook een geslaagd einde van de week.

Een dagje weg hoeft niet duur te zijn, zeker niet met de VriendenLoterij VIP-KAART. Deze maand heeft de VriendenLoterij een leuke actie, je mag namelijk een maand lang gratis drie introducés meenemen naar diverse musea. Hieronder hebben we drie locaties uitgelicht waar je met z’n vieren, dit weekend al, naartoe kunt. 

Paleis het Loo

Paleis het Loo is na een lange renovatie eindelijk weer te bezoeken. Er zijn vernieuwde kamers te ontdekken en sommige bekende zalen zijn in volle glorie hersteld. Het leuke aan Paleis het Loo is, dat je drie verschillende audioverhalen kunt beluisteren over de bijzondere geschiedenis van het Huis van Oranje in Nederland. Loop de zonnige tuin in. Deze ligt er nog precies hetzelfde bij als toen koning-stadhouder Willem III en koningin Mary het lieten aanleggen.  

  • Meer informatie over Paleis het Loo: klik hier

Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam is vernieuwd! In het museum is nu voor iedereen wat te vinden, van verrassende kunst tot de geschiedenis van Schiedam in Panorama Schiedam. Vanaf 14 mei is er een speciale expositie te zien: Zonvonkengesproei. De wereld van kunstenaar Zoro Feigl draait en rolt in overweldigende installaties. Laat jezelf verrassen in de verschillende zalen en loop over de ‘vuurvliegjes’ op de golvende vloer. 

  • Meer informatie over het Stedelijk Museum Schiedam: klik hier 

Archeon

Duik de geschiedenis van Nederland in. Het is alsof je teruggaat in de tijd. Zo voelt het wanneer je het openluchtmuseum Archeon binnenloopt. Je stapt van de wereld van de Romeinen, naar de middeleeuwen, naar de wereld van de jager-verzamelaar. In het museumpark kun je met de hele familie ontzettend veel leren. Je kunt er boogschieten, exerceren in het Romeinse legioen of varen in een echte boomstamkano. Voor ieder wat wils dus!  

  • Meer informatie over Museum Archeon: klik hier 

Meer weten?

Er zijn wel 125 musea waar je met de VIP-KAART van de VriendenLoterij gratis of met korting naar binnen kunt, het hele jaar door. Klik hier om te ontdekken wat er nog meer is te beleven. Speel mee met de VriendenLoterij en vraag je persoonlijke VIP-KAART aan. De kaart is geldig zolang je meespeelt.