Cultuur

Zoek de verkoeling op in deze musea

Het wordt dit weekend ontzettend lekker, maar warm weer. Heerlijk om wat verkoeling op te zoeken bij een zwembad, recreatieplas, of wat dacht je van een museum?

Er zijn genoeg leuke musea het bezoeken waard dit weekend, ideaal voor een dagje uit met het hele gezin. Heb je een VriendenLoterij VIP-kaart? Dan mag je in deze musea vaak zelfs gratis naar binnen! 

Naturalis 

Fascinatie voor de schoonheid en diversiteit van de natuur, dat is het fundament van Naturalis. Jong en oud kan zich in dit museum onderdompelen in de wonderlijke wereld van de natuur. Reis terug naar de tijd van de dino’s, sta ook in oog met een T-Rex en leer meer over de verrassende versiertrucs van dieren en planten. Dit weekend organiseert de VriendenLoterij de Open Dagen Naturalis. Ontdek de rijkdom van de natuur: probeer zelf een insect te tekenen volgens wetenschappelijke regels of maak een prepareersessie van dichtbij mee. Ontmoet de onderzoekers en collectiebeheerders van het museum en vraag hun alles over het werk! Leuk voor het hele gezin, interessant voor iedereen.  

  • Meer over Naturalis: klik hier

ARTIS - Micropia 

Micropia zit midden in Amsterdam en is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Micro-organismen, wat is dat? Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Ze zitten overal: op je, in je, alleen jij hebt er al meer dan honderdduizend miljard. Microben zijn de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We weten er misschien nog niet zo heel veel van af, maar we kunnen er vel over leren.

Je bent bij ARTIS - Micropia op het juiste adres, als je benieuwd bent naar het effect van micro-organismen op je gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer! Als je de wereld van heel dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open. Benieuwd naar meer? Vivian ging afgelopen seizoen alvast op onderzoek uit, bekijk het fragment hier.

  • Meer over ARTIS - Micropia: klik hier 

NEMO- Science museum 

In dit museum ontdek je hoe fascinerend wetenschap en technologie kunnen zijn! Het museum bestaat uit wel vijf verdiepingen, vol met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. Alles om te ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Op het dakplein van NEMO is de gratis buitententoonstelling Energetica. Ervaar de energie uit wind, water en zon en ga de strijd aan met de natuurkrachten!   

Toch liever binnen blijven? In de tentoonstelling ‘Leven in het heelal’ worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis, naar de verste uithoeken van het heelal. Er is sinds kort ook een nieuwe tentoonstelling: Humania. Hierin kom je doormiddel van spellen, testjes en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Wel eens door een knuffelmachine gerold? Getongd met reuzetongen of met een verouderingsmachine gekeken hoe jij er over 20 jaar uitziet met jouw levensstijl? Er is vanalles te ontdekken bij NEMO- Science museum.  

Meer over NEMO: klik hier

Meer weten? 

Er zijn wel 125 musea waar je met de VIP-KAART van de VriendenLoterij gratis of met korting naar binnen kunt. Niet alleen dit weekend, maar het hele jaar door!

Klik hier om te ontdekken wat er nog meer valt te beleven. Speel mee met de VriendenLoterij en vraag je persoonlijke VIP-KAART aan, die geldig is zolang je meespeelt. 

Bron foto: Naturalis Biodiversity Center