Entertainment

Annie is 40 jaar, wat je nog niet wist over deze filmklassieker

De populaire familiefilm Annie bestaat vandaag 40 jaar! Wie kent de film niet over deze roodharige wees, optimistisch en dromerig, vol met vrolijke musicalnummers? Ultiem jeugdsentiment.

Speciaal voor jullie hebben we het stof van diverse oude golden-oldies afgeblazen, want die goede oude tijd mag wel weer eens herbeleeft worden. Vandaag vieren we dat de film Annie 40 jaar is geworden!

Annie!

Veertig jaar geleden zagen we Annie voor het eerst op het grote scherm. Het verhaal over een weeskind met rode krullen, die op jonge leeftijd al was achtergelaten bij het weeshuis, die wordt geleid door de zelfzuchtige Miss Hannigan. De roodharige Annie droomt van een leven buiten het weeshuis en doet verschillende pogingen om aan haar uitzichtloze bestaan te kunnen ontsnappen.

Op een dag wordt Annie uitverkoren om een week door te brengen bij de beroemde miljonair Oliver Warbucks. Annie steelt zijn hart en daarom mag Annie langer blijven dan verwacht. Toch verlangt ze naar haar eigen ouders en samen met Oliver doet ze een oproep op de radio. Ondertussen beramen Miss Hannigan en haar familie en collega’s een plan om Annie te ontvoeren.

Weet jij nog wanneer je de film voor het eerst zag? De film deed het zo goed in 1982, dat het in de top tien meest winstgevende films van dat jaar stond.

Wat je nog niet wist

Muziek

De film, gebaseerd op de musical, was niet zo’n succes geweest zonder de populaire musicalnummers die erin voorkwamen. Kan jij nog meezingen met ‘It’s a hard knock life’? Toch heeft de film meer en andere muziek dan de musical. Zo zijn er speciaal voor de film extra liedjes bijgeschreven, zoals ‘Dumb Dog’, ‘We got Annie’ en ‘Let’s Go to the Movies’.

De rol van Annie

De film Annie was ook nooit zo populair geworden zonder de acteertalenten van Annie, die het meisje tot leven bracht. Voor de film werden er in 22 verschillende steden audities gehouden, tot ze de perfecte kandidaat hadden gevonden. Maar liefst 8.000 meisjes werden uitgenodigd. Zelfs Drew Barrymore deed auditie voor de rol!

Uiteindelijk kreeg Aileen Quinn, na acht audities, de begeerde hoofdrol. Op dat moment was ze 10 jaar oud. Inmiddels is Aileen 50 jaar oud. Na Annie speelde ze nog maar in een handje vol andere films. Wel stond ze meerdere malen op het toneel, voordat ze eind jaren ’80 een acteerpauze inlaste. Ze studeerde Spaanse en Politieke wetenschappen en stond in 1994 voor het eerst weer op de planken. Ze speelde toen in musical Oliver! en Peter Pan. Op dit moment zit Aileen in een band genaamd ‘Leapin’ Lizards’.

Daddy Warbucks

Nog een leuk feitje: Aileen herkende Albert Finney niet op de rode loper. Albert, die de miljonair Oliver Warbucks speelt, had zijn haar terug laten groeien na het filmen. Aileen kende hem natuurlijk alleen als de kale, vriendelijke man! Wist je dat Oliver Warbucks in eerste instantie zijn geld verdiende met wapenhandel? In de stripverhalen verkoopt hij wapens en munitie. Vandaar zijn naam: war- bucks. In de film is dit weggelaten.

Rode krullen

We willen niet dat je kinderdromen in duigen vallen, maar we zijn nog achter één leuk feitje gekomen: in de film draagt Annie een pruik! De iconische, rode krullen zijn helaas niet echt, ook al zullen veel kinderen nu spijt hebben van hun tripje naar de kapper na het zien van de film.  

Wanneer heb jij de familiefilm voor het laatst gezien?

Bron foto: Sony Pictures Home Entertainment