Entertainment

35 jaar en nog steeds geen history. Mai Tai speelde de sterren van de hemel!

Onlangs speelde de hitformatie Mai Tai in Paradiso, Amsterdam. En Koffietijd was erbij om te praten met de sterren én om met eigen oren te horen dat er in 35 jaar tijd gelukkig niets veranderd is. Mai Tai stond op het podium in de originele samenstelling waarmee het ooit begon. En ja, het klonk als de dag van gisteren!

Eigenlijk moeten we zeggen dat het inmiddels het 37 jarig jubileum was van Mai Tai. Ze scoorden namelijk hun eerste hit History in 1985. Het was niet zomaar een hit, nee het was meteen een wereldhit. Om deze mijlpaal te vieren zouden Harriette Weels, Caroline de Windt én Mildred Douglas in 2020 bij elkaar komen om op te treden. Maar toen kwam covid19.

Drie prachtige vrouwen

Nu twee jaar later was het gelukkig dan toch zover. 10 juni traden de drie vrouwen alsnog op, samen met diverse gasten, waaronder Berget Lewis. Patrick Martens was erbij en sprak ze van te voren. “Ik ben misschien wel de allergrootste fan”, aldus Berget. “Het begon al heel vroeg voor mij. Ik was 13 jaar oud toen ik drie prachtige zwarte vrouwen zag op MTV en dacht wow! Zo wil ik later ook worden!”

Wereldhits van formaat

Voor Mai Tai zelf was het overigens niet anders: “Wat ons het meest is bijgebleven, de doorbraak in Engeland met het nummer History. Dat is onvergetelijk.” Het bleef echter niet bij History, tot het einde van de jaren 80 maakte Mai Tai diverse liedjes die in die tijd regelrechte hits werden. Female Intuition, Body & Soul, Turn Your Love Around. Het is maar een kleine greep uit het repertoire.

In 1989 kwam er voor de originele samenstelling van Harriette, Caroline en Mildred een einde aan de samenwerking. Na al het succes in Nederland, Europa en zelfs de Verenigde Staten was het tijd voor een pauze. In 1993 pakte Mai Tai de microfoon weer op, alleen dit keer met een andere samenstelling. Het succes van de jaren 80 werd helaas nooit geëvenaard.

Bron foto: Mai Tai

 

Bekijk hieronder de impressie van het jubileumconcert