Vrije tijd

Vakantie in eigen land? De Veluwe is dé plek waar je moet zijn!

Met een Volkswagen-busje toeren door het mooiste natuurgebied van ons land en overnachten op een bijzondere plek waardoor je het gevoel krijgt dat je gewoon in het buitenland bent. Welkom op de Veluwe!

Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, neemt je graag mee, want geloof ons: dit is het perfecte uitje als je in Nederland blijft! Van stylish vervoer tot een prachtig hotel aan de beek: tijdens deze reis ben je één met de Nederlandse natuur. 

Prachtig uitkijkpunt

Het mooie natuurgebied 'De Veluwe'. Het is een van de meest bijzondere en uitgestrekte plekken van ons land. En ook groot genoeg om er doorheen te toeren. Mooie bossen, velden én een prachtig uitkijkpunt. Wanneer je daar staat, kun je haast niet geloven dat je in Nederland bent. Want het zijn voor Nederlandse begrippen écht flinke heuvels, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Wist je trouwens dat het hoogste punt van de Veluwe 110 meter hoog is? Ook het natuurgebied is mega. De totale oppervlakte van de Veluwe is namelijk 912 vierkante kilometer. Genoeg om van te genieten dus!   

Bijzondere busjes

Toeren door de Veluwe kan per auto, fiets of gewoon met de benenwagen. Maar het is natuurlijk het leukst om te toeren in stijl! Marleen raadt daarom aan om een kijkje te nemen bij Bijzondere Busjes. Hier kun je kiezen voor een knalgroene Volkswagen camperbus, genaamd 'Oscar'. Of de Volkswagen camperbus, 'Bert'. Of ga voor de klassieke Volkswagen kever, genaamd 'Karel' waar het dak ook vanaf kan.

Voor Koffietijd gaan we natuurlijk voor de knalgroene! Bekijk de video hieronder hoe deze er uitziet. Hierdoor krijg je gegarandeerd veel bekijks! De busjes kun je ophalen in Westervoort. Dat is ongeveer een kwartier rijden van de Veluwe. Daar helpt Lotte je heel graag verder.

Tussenstop in de natuur

Vanuit het busje heb je fantastisch uitzicht over de velden, de mooie bossen en misschien zie je soms wel een hert of een zwijn voorbij lopen. Er is genoeg te zien en het is extreem genieten. Zie je een mooie plek waar je kunt parkeren én waar je mooi uitzicht hebt? Neem dan vooral een tussenstop. In het busje vind je namelijk een picknickmand, waarmee je middenin de natuur even wat kunt eten of drinken. 

Boutique Hotel Beekhuizen

Voor een bijzondere overnachting, moet je bij Boutique Hotel Beekhuizen zijn. Een plaatje om te zien! Bij aankomst verbaas je je al over de mooie bouw van het hotel en de natuur eromheen. Het hotel is namelijk gelegen op een prachtige locatie in Nationaal Park Veluwezoom. Het is een klein, eigenzinnig en aantrekkelijk hotel met sfeervolle, ruime kamers.

Tegenover het hotel staat het altijd gezellige Bakhuis. Hier kun je terecht voor een ontbijt. Ook is daar een loungeruimte, een honesty bar en een serre met terras. De tuin, overgaand in de natuur van Nationaal Park Veluwezoom, maakt je verblijf bij Boutique Hotel Beekhuizen een unieke ervaring. Via het poortgebouw loop je ook direct het bos in. Een korte wandeling brengt je stroomafwaarts langs de Beekhuizense beek naar de grote vijver met kleine waterval: een prachtige plek om even weg te dromen. 

De Carolinahoeve

Na een fijne overnachting en lekker ontbijt, kun je weer verder met je tour door de Veluwe. Maar let wel op waar je rijdt, want sommige gebieden zijn volledig autovrij. Voor minder validen, is er een uitzondering. Zij kunnen een auto-dagvergunning aanvragen. Parkeer je auto en maak een prachtige wandeling van twee kilometer. Dat leidt ons meteen naar de volgende bestemming: de Carolinahoeve!   

Kom hier tot rust tijdens een mooie wandeling of lange fietstocht. Hier kruisen namelijk genoeg wandel- en fietspaden. Plof neer bij de Carolinahoeve en geniet van de heerlijke gerechtjes, de allerlekkerste koffie of van het fenomenale uitzicht! Ook kun je hier zalig en heel bijzonder overnachten. Want in de avond mag niemand het natuurgebied betreden. Dat betekent dat je helemaal in je eentje (of samen met je gezelschap) bent. Luister naar dierengeluiden en de wind die door de bomen waait. Geen auto, fiets of persoon te bekennen. 

Bekijk de video hieronder voor de tour die Marleen maakte voor Koffietijd! Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.