Entertainment

Nieuwe series die deze week uitkomen en waar we lang op hebben moeten wachten

Heb je geen inspiratie meer voor leuke binge-waardige series? Of heb je alles al gezien? Geen stress! Deze week komen er nieuwe seizoenen uit van twee van onze favoriete series. Perfect voor een regenachtige zomerdag!

Only Murders In The Building

Seizoen één hebben we uitgebreid besproken in de uitzending en entertainmentdeskundige Eline de Ruig was er ontzettend enthousiast over. Dat kan ook niet anders, want deze serie bestaat uit de perfecte dosis spanning, humor en sensatie, gespeeld door een absolute sterrencast. Steve Martin, Selena Gomez en Martin Short spelen de hoofdrollen in de serie.

Seizoen één niet gezien? Hier is een kleine terugblik: drie buren die een obsessie delen voor echte misdaad, worden plotseling meegezogen in de wereld van misdaad. In hun appartementengebouw, de Arconia, wordt iemand dood aangetroffen. Erg verdacht, vinden de drie amateur Sherlocks. Ze besluiten hun eigen podcast te beginnen over het onderzoek naar de dood, die volgens de politie zelfmoord was. Op een komische manier wordt het geheim ontrafelt, waar de serie lovende kritieken over heeft gekregen.  

Zelf verdacht van moord

Vanaf 28 juni staat het tweede seizoen online op DisneyPlus! Want nog niet alle crime is opgelost. Na de schokkende dood van de bestuursvoorzitter Bunny van het gebouw gaan Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) opzoek naar de moordenaar. Er zijn alleen drie complicaties waar de groep tegenaan loopt: ze worden ten eerste zelf verdacht van betrokkenheid bij de moord op Bunny. Daarnaast worden de drie buren het onderwerp van een concurrerende podcast en hebben ze te maken met een stel New Yorkse buren die hen ervan verdenkt de moord te hebben gepleegd. Gaat het de drie lukken om zichzelf te redden en de moordenaar te ontmaskeren?

Tekst gaat verder onder de trailer

 

Westworld

We hebben er even op moeten wachten, want het laatste seizoen kwam uit in 2020, maar vanaf vandaag is het nieuwste seizoen van de serie ‘Westworld’ te streamen op HBOMAX. De Emmy Award-winnende HBO Original heeft nu eindelijk een vierde seizoen! De serie speelt zich af in het fictieve ‘Westworld’, een futuristisch western-themapark. Het park wordt bevolkt door androïden die gastheer of gastvrouw worden genoemd.

De goed betalende bezoekers van het park, de gasten, worden op hun wenken bediend door de gastheren en -vrouwen. De gasten doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding door robots. Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende inwoners, de elk hun eigen verhaallijn spelen. De gasten kunnen zich aansluiten op elke verhaallijn die ze willen. Tot de robots plots verontrustend gedrag beginnen te vertonen.  

Het langverwachte vierde seizoen speelt zich zeven jaar na het einde van het derde seizoen af. Het belooft weer een reis door het menselijk brein en de oorsprong van het bewustzijn te worden. Er zijn grote namen aan de cast toegevoegd, waaronder Oscarwinnares Ariana Debose (West Side Story).