Entertainment

Op Hete Kolen: Het leven volgens Emile Ratelband

Emile Ratelband is momenteel op Videoland te zien in de nieuwe docuserie ‘Op Hete Kolen: Het Leven Volgens Emile Ratelband’. Hij staat bekend als dé positiviteitsgoeroe van Nederland, maar is lang niet altijd even positief in het nieuws geweest.

Emile Ratelband is de man die eind jaren tachtig het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) introduceerde. Maar hij heeft nog veel meer gedaan dan over hete kolen lopen. De docuserie geeft een inkijkje in het bewogen en ongewone leven van de privépersoon Ratelband.  

Proces

De 73-jarige Emile eiste onlangs nog dat de documentaire offline zou worden gehaald omdat daarin, volgens hem, geen evenwichtig beeld van hem is geschetst. De rechter oordeelde echter dat Videoland en de producent de documentaire gewoon konden laten staan.  

Emigreren

In de serie zien we dat Ratelband bezig is om met de twee jongste, van in totaal acht, kinderen - en nummer negen is op komst - te emigreren naar Thailand als filmmaker Roy Dames bij hem aansluit. Van tevoren wil hij in Nederland de opslagruimte met zijn persoonlijke archief nog eens uitmesten. Dat is meteen een logische aanleiding om eens goed terug te blikken op een veelbewogen leven. En Ratelband vindt het zelf ook wel een fijn idee dat zijn leven eens goed wordt gedocumenteerd, zodat zijn (achter)kleinkinderen ‘de genialiteit van hun opa’ kunnen zien.  

Kijken?

Natuurlijk is deze documentaire gebouwd op spektakel en de bijzondere dingen die Ratelband doet en zegt, maar we zien eigenlijk niets nieuws. We zien de oude, bijzondere Ratelband die we altijd gezien hebben. En dat kijkt in deze serie heerlijk weg. Kijken dus!  

Ratelband bij Koffietijd

In 2011 was Emile Ratelband te gast in Koffietijd. Hij stond aan de vooravond van een seminar waarin hij zou laten zien dat je met wilskracht door ruiten kon lopen. Dat ging niet helemaal volgens verwachting. Zie hier het resultaat!