Beauty

Is jouw huid klaar voor de zomer?

Tuin klaar? Check! Schijnt de zon? Check! Goede huidverzorging in huis??? Het zomerseizoen is begonnen en dat betekent dat je je huid extra goed moet verzorgen. Want de zon op je gezicht is natuurlijk heerlijk, maar wel schadelijk.

Daarom is het tijd om de juiste producten in huis te hebben, om je huid optimaal te beschermen. Koffietijd's beautydeskundige Maaike Dorsteen, bekend van Furrow.nl, weet welke producten het meest geschikt zijn voor je huid. Laat je door haar adviseren en inspireren.

Retinol is een must

Laat die retinol niet in je kast staan als het zomer is. Daar is namelijk geen enkele reden voor. Deze krachtige antioxidant verbetert volgens Maaike de stevigheid van je huid, waardoor je beter beschermd bent tegen de welbekende schadelijke invloeden van buitenaf, dus ook de zon. Ben je gevoelig voor pigmentvlekken? Dan is het al helemaal een goed idee om extra retinol te gebruiken. Retinol gaat namelijk de aanmaak van overtollig melanine tegen en vermindert het risico op pigmentvlekken. Win-win-situatie!

Zo gebruik je retinol

Om het beste resultaat te creëren, kun je het best het ingrediënt combineren met andere huidverzorgingsproducten. Met producten die antioxidanten, huidherstellende ingrediënten en verschillende celcommunicerende stoffen bevatten. Én, gebruik retinol altijd in de avond voor het beste resultaat. 

Zonnebrandcrème

Als de zon volop brandt, is het natuurlijk heerlijk om hier optimaal van te genieten. Maar zolang je maar een zonnebrandcrème gebruikt. Als je je perfecte zonnebrandcrème al hebt gevonden en een verse tube in de kast hebt liggen, ben je volgens Maaike summerproof. "In alle andere gevallen: you're on a mission."

Het vinden van de perfecte zonnebrandcrème kan soms heel lastig zijn. Met name als je last hebt van een gevoelige huid. Wat Maaike je dan aanraadt: "Kies voor een zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor je gezicht. De textuur van deze producten is vaak lichter, waardoor hij minder vet en zwaar aanvoelt. En vermijd chemische filters en ingrediënten zoals parfum en alcohol. Zeker als je een gevoelige huid hebt."

Vitamine C-serum

Ook vitamine C-serum werkt volgens Maaike geweldig als je last hebt van pigmentvlekken. Het is namelijk één van de meest krachtige antioxidanten die pigmentvlekken voorkomt en vermindert. Daarom is deze serum altijd een goed idee om te gebruiken, voornamelijk in de zomer. Daarnaast beschermt vitamine C-serum je niet alleen tegen uv-stralen, maar het herstelt ook de beschadiging van je huid met terugwerkende kracht. "Het kan je al die uren bakken in olijfolie van vroeger goedmaken."

Een goede tip van onze beautydeskundige: Hoe goed een vitamine C-serum ook is, het is geen vervanger van een zonnebrandcrème. Het is een kwestie van 'en-en.'

Hyaluronzuur

Als je veel in de zon zit, betekent het ook dat je snel uitdroogt. Oftewel: je verliest veel vocht. Het is daarom van belang dat je dit vocht weer aanvult door genoeg water te drinken. Maar genoeg water drinken is niet het enige dat belangrijk is, je kunt je huid ook helpen met hyaluronzuur. "Hyaluronzuur doet meer dan alleen het hydrateren van je huid, het 'zuur' ondersteunt namelijk ook het zelfherstellend vermogen van je huid. En dat laatste heb je hard nodig in de zomer."

Nog een extra tip van Maaike: "Als je vitamine C en hyaluronzuur combineert, weet je helemaal zeker dat je goed zit. Dagelijks gebruik van beide ingrediënten kan zowel voor minder rimpels als minder pigmentvlekken zorgen." Zo gaat je huid helemaal summerproof de zomer in!

 

Bron: Furrow.nl