Artikelen

Ja, ik wil! Vivian trouwt de liefde van haar leven

Afgelopen week trouwde onze Vivian met haar grote liefde Bob. Een sprookjesachtige dag waar meer dan 20 jaar liefde tussen de twee gevierd én officieel gemaakt werd. Koffietijd was er exclusief bij én sprak haar de volgende dag over deze bijzondere dag.

“Het was ZO, ZO, ZO, fantastisch.”, was hoe Vivian de telefoon opnam. Nadat Vivian afgelopen november ten huwelijk werd gevraagd, was het nu dan eindelijk echt zo ver: de bruiloft: “De dag voor mijn 50ste verjaardag werd ik ten huwelijk gevraagd. Ik had helemaal niet dat ik altijd al wilde trouwen. En Bob ook niet. We zijn aankomende september 21 jaar samen en hebben twee prachtige dochters. Zij zijn onze grootste verbinding. En nog steeds. Maar toen Bob een cadeau moest verzinnen voor mijn 50ste, terwijl wij al het geluk al hebben, kon hij nog maar één ding geven: zichzelf!”

Voorbereidingen voor the big day

Waar de meeste mensen jaren doen over de voorbereidingen van een bruiloft, of al tientallen jaren verloofd zijn zonder dat er ooit een bruiloft plaatsvindt, wilden Vivian en Bob het binnen een half jaar vieren. “Nu zitten we nog helemaal op die wolk en in die rush van de verloving. We wilden graag de liefde vieren, en onze liefde delen met onze dierbaren.”, vertelt Vivian. Het was wel meteen schakelen, want de datum was er al snel. “Wij vonden de voorbereiding vooral stressen. Ik ben meer van het last minute regelen, een beetje rommelig, maar onze weddingplanner Grace wilde op een gegeven moment wel écht weten wat we nou wilden gaan doen.” 

De Rijnders-bruiloft vond plaats in hun eigen tuin. Dit betekende dat er van alles gehuurd en georganiseerd moest worden. Waar je normaal op locatie al een keuken, tafels en stoelen hebt, moest dat nu allemaal zelf geregeld worden. “Gelukkig had ik Grace hoor, anders was er niet eens een tent geweest”, zegt Vivian lachend. In de loop van de week werden de eerste spullen al gebracht en de dag voor de bruiloft werd alles opgebouwd. “Het begon bij de tent en die was meteen al goed. De rest van de tuin werd helemaal omgetoverd tot een sprookje. Ik wilde het niet te truttig. Geen opgemaakte stukjes, maar gewoon puur. De styling is verzorgd door Juliette. En dat heeft ze echt prachtig gedaan! Ik wilde veel gipskruid in glazen vazen die leken op wolken. En: pioenrozen!”  

“Normaal ziet Bob mij in een jeans of grijze joggingbroek”

Ondanks dat de dag ervoor het meeste al gedaan was, betekende het niet dat de dag zelf er niets gedaan werd. Zelfs Bob en Vivian waren de hele ochtend nog heen en weer aan het rennen. “En toen was het één uur en stond Astrid voor de deur. De visagiste. Astrid werkt ook bij Koffietijd en kent mij als geen ander, dat was heel fijn.” De haren en make-up van de bruid en dochters Puck en Rebbel werden prachtig gedaan.

Tommy Driessen was er ook, die samen met Ellen van Os de outfits van zowel Vivian en Bob heeft ontworpen en gestyled. “Het moment dat Tommy er was voelde ik: ‘Nu gaat het beginnen.’ Nadat we aangekleed waren kwam het momentje dat Bob en ik elkaar voor het eerst mochten zien. We hebben echt vreselijk gelachen met elkaar. Normaal ziet Bob me vooral in een jeans of in een grijze joggingbroek. En nu stond ik daar in een galajurk. Maar Bob was zo knap. Echt een frisse, knappe, kerel. Mijn man, of nou ja, toen nog mijn vriendje.”

"Het was helemaal compleet"

Vanaf een uur of vijf kwamen alle gasten langzaam de tuin binnendruppelen. Vanuit hun slaapkamer konden Vivian en Bob iedereen binnen zien komen. “We hielden onze bruiloft bij een kleine kern. Zo’n 100 man. Onze families, mijn vriendenclub en zijn vriendenclub. Wat inmiddels ook zijn vriendenclub en mijn vriendenclub zijn. Ik vond het zo leuk dat iedereen meteen gezellig met elkaar begon te kletsen. Dat zorgde meteen voor een ontspannen sfeer”, vertelt Vivian.  

Daarna was het tijd om écht te beginnen. Alle gasten gingen rustig zitten. Eerst kwam goede vriend en ceremoniemeester Maarten binnen: “Hij had zich verkleed als dominee. Echt briljant!” Na hem volgden Vivian haar dochters Puck en Rebbel met hun vriendinnen, de dochters van Vivian haar beste vriendinnen. Allemaal in dezelfde jurkjes. En toen was het natuurlijk tijd voor het bruidspaar: “We kwamen hand in hand vanuit de veranda naar buiten. We namen goed de tijd om iedereen te zien. Wat was dat bijzonder.”  

De ceremonie beschrijft Vivian als prachtig, maar toch luchtig met af en toe een geintje. Maarten deed het volgens haar perfect. Er werd stilgestaan bij belangrijke mensen die er niet bij konden zijn, zoals haar eigen vader die er helaas niet meer is. “Het was helemaal compleet zoals het werd verteld door Maarten”, aldus Vivian.

Ja, ik wil! Zoenen, zoenen, zoenen

Toen was het officieel: Mr. en Mrs. Rijnders! “Ons antwoord was duidelijk JA. Want alles is leuker met Bob. Toen mochten we zoenen. Een mooie intense zoen. Zoenen, zoenen, zoenen, proosten, proosten, proosten!”, vertelt Vivian. Tijd om met z’n allen te verplaatsen naar de tent voor een heerlijk diner, allemaal gemaakt op de barbecue door Ruud Jansen! En van de lekkere cocktails uit de cocktailbar. “Bob en ik hopten van tafel naar tafel om zo gezellig met iedereen te kunnen kletsen.”

En perfecter kon niet, want toen iedereen in de tent zat begon het enorm te gieten. Na het eten begon het zonnetje weer te schijnen en kon iedereen in de tuin genieten van een koffietje bij de koffiewagen en van een heerlijk ijsje van San Marco. “En weet je wat nou zo leuk is, het ijs was gemaakt met de melk van de koeien van mijn buurman!”  

Time to party!

Vivian vertelde ons dat al tijdens het eten niemand kon wachten om te feesten. Dus toen eenmaal alle ijsjes op waren, kon iedereen de tent weer in om eindeloos te dansen. “Op het moment dat we op de dansvloer stonden, begon het weer te gieten en onweren. En daardoor stonden we daar met z’n alle op de dansvloer in de tent. Jong en oud: iedereen ging los!” En lieve vriend Gerard Ekdom was de dj van de avond. Hij zorgde voor een geweldig dans feest, laat Vivian weten. En de echte feestmakers van de avond? Dat waren dochters Puck en Rebbel: “Zij gaven iedereen energie!”

Na uren dansen kwam het feestje rond één uur toch echt aan een eind. Al fietste de laatste vriend nog om drie uur ’s nachts slingerend naar huis. “Het meest bijzondere vond ik dat iedereen vanaf het begin af aan stond te genieten, en op het einde helemaal los ging. Dat is het mooiste cadeau wat je kunt krijgen, dat je gasten plezier hebben. Wat een geweldige dag!” En als het aan Vivian ligt was het alle stress waard, want je doet dit maar één keer in je leven. Zoals Vivian aan het einde van het gesprek zei: “Dit is hem echt. De liefde van mijn leven.”