Mode

Say ‘yes’ to the dress: Vivians trouwjurk

Door de prachtige foto’s en verhalen hebben we allemaal een beetje kunnen meegenieten van de Rijnders-bruiloft. En, natuurlijk hebben we weg kunnen zwijmelen bij de prachtige jurk van Vivian. Gemaakt door niemand minder dan Tommy Driessen.

Afgelopen week trouwde Vivian met haar grote liefde Bob. En echt geheel in stijl! Want hier op de redactie kunnen we maar niet ophouden over die prachtige jurk. We spraken Vivian over deze mooie creatie van Tommy Driessen, die hij samen met Ellen van Os heeft gemaakt.  

“Ik wil absoluut geen bruidsjurk!”

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt als je ten huwelijk wordt gevraagd is: de jurk. En ook Vivian wist meteen wie haar jurk zou moeten maken. “Ik wist meteen dat ik Tommy Driessen mijn jurk wilde laten ontwerpen. Ik belde hem op en zei: ‘Ik ga trouwen en ik wil dat je mijn jurk maakt. Maar ik wil absoluut geen bruidsjurk!’”, vertelt Vivian ons. Vivian wist meteen wat ze wilde, namelijk een glitterjurk. Maar dan geen ordinaire! De jurk moest stijlvol én stoer zijn: “Vooral dat stoere vond ik belangrijk.”

Samen met Tommy ging Vivian naar de Albert Cuyp in Amsterdam. “We gingen naar een winkeltje vol stoffen. Tommy zag al snel een glitterstof die hij mooi vond. En ik vond dat ook. Dus die keus was snel gemaakt.”  

Bond-girl

Vivian haar man Bob zit zelf ook in de mode, maar galakleding is natuurlijk weer een heel ander vak. Wel wist Bob wat hij qua styling wilde. Zijn inspiratie? James Bond! Maar dan wilde Vivian wel zijn Bond-girl zijn. Naast de prachtige jurk van haar, heeft Tommy ook de kleding van Bob ontworpen. En wat was het een mooi plaatje bij elkaar!

Het verzinnen van de jurk vond Vivian nog wel lastig. Want waar begin je? Gelukkig ben je daar bij Tommy mee in goede handen. “De jurk moest een beetje jaren ’80 stoer, cool, en ondanks de glitters toch rustig zijn. Ik wilde een diep decolleté, maar niet te diep. Een lage rug, maar ook weer niet te laag. Het moest mooi en elegant blijven. En dat is naar mijn mening echt gelukt”, aldus Vivian.  

Last minute

Dat Vivian last-minute is, dat weten we inmiddels. Maar ook voor Tommy was het een drukke periode met veel opdrachten voor gala’s: “Ik vroeg aan hem: ‘Ga je het wel redden?’ Gelukkig vertelde hij me dat hij last minute op zijn best is.” Het was hard doorwerken voor Tommy en zijn coupeuse Elle, maar de jurk was woensdag voor de bruiloft echt af. Nou, dat Tommy last minute op zijn best is zien we meteen. Want wat een prachtige creatie is die jurk zeg!

Vivians dochters Puck en Rebel Vivians dochters Puck en Rebel

Rock ’n roll

Niet alleen Vivian en Bob zagen er prachtig uit, maar ook de bruidsmeisjes - waaronder dochters Puck en Rebel - liepen de dag er stijlvol bij. Hoe last minute Vivian haar jurk klaar was, zo snel had ze de jurkjes van de bruidsmeisjes al gevonden. “Ik zag deze jurkjes via Instagram voorbijkomen en wist meteen dat deze helemaal leuk waren. Het was echt stoer, helemaal rock ’n roll. En dan leuk met het losse haar, de cowboylaarzen en een stoere riem. Helemaal hip en van deze tijd!”  

“Bob houdt niet van make-up”

Naast de prachtige jurk, zag Vivian er natuurlijk ook beeldig uit door de prachtige make-up. Koffietijd-visagiste Astrid zorgde ervoor dat Vivian - en de meiden - er stralend uit zag die dag. “Astrid kent mij natuurlijk goed en dat was heel fijn. Normaal doe ik vaak mijn make-up zelf, maar ik heb het echt helemaal losgelaten. De make-up was prachtig gedaan. Heel zacht en niet too much. Bob houdt namelijk helemaal niet van make-up en ik houd het het liefst ook zo naturel mogelijk”, aldus Vivian.

Ook Tommy was er tijdens de visagie bij: “Hij keek mee of de make-up goed bij de jurk zou passen. Ik hou van rommelig haar, maar dat mocht dan weer niet te rommelig van Tommy en Astrid.”

“Het leek wel of een hooligan in mijn jurk had staan dansen”

Door al het wilde en gezellige dansen heeft de jurk het helaas niet helemaal overleefd: “Ik stond te dansen met Tommy en ineens keek Tommy me verbaasd aan: de vintage bloemetjes dansten aan een draadje mee, eentje lag al op de grond. De split was uitgescheurd, en de onderkant was al vies. Gelukkig konden we er beide enorm om lachen. Het leek wel of er een hooligan in die jurk was getrouwd”, vertelt Vivian lachend. Tommy gaat de de jurk weer op lappen, want wie weet zien we Vivian er nog wel in verschijnen op een gala.

Vriendschap voor altijd

 Dat Vivian enorm blij was met de jurk, dat merkten we meteen tijdens het gesprek. En er verschenen veel positieve reacties op alle socials. Vivian is trots op het design talent Tommy. Maar ook op hun vriendschap. “Vriendschap gaat over mooie herinneringen samen delen, en nieuwe herinneringen maken. Tommy is hierdoor nog dichterbij mijn hart gekomen!”

Benieuwd hoe Vivian haar bruiloft heeft beleefd? Lees dan dit artikel.