Artikelen

Juf Luipaard leert je de les!

Heb jij wel eens les gehad van meester IJsbeer? Of een proefwerk geschreven bij Juf Luipaard? Bij museum Volkenkunde maak je het allemaal mee in de expositie: De DierenAcademie.

Koffietijd neemt je graag mee naar de leefwereld van verschillende dierensoorten.

De DierenAcademie 

Les van meneer IJsbeer? Het klinkt misschien onwerkelijk, maar bij Museum Volkenkunde is niets te gek. In de expositie 'De DierenAcademie' is het een feit: dieren leren je de les! Twaalf dieren kruipen in de rol van meester en juf én leren je alles over hun wereld.  

Aanpoten in de les

Van olifant tot mestkever en van luipaard tot hamerhaai, alle dieren hebben in de DierenAcademie hun eigen lokaal. In ieder lokaal leren de dieren je iets nieuws over zichzelf of over hun leefomgeving. Je leert om te kijken naar de wereld vanuit de ogen van de dieren. De dieren vragen wel wat van je, want zij zijn vooral van het doen! Dus aanpoten in de lessen is gevraagd om te slagen voor de DierenAcademie. 

Les van juf Luipaard  

Ieder dier geeft zijn eigen les. Als je in het lokaal van Juf Luipaard stapt, ontkom je niet aan de bekleding van het drukke luipaardenprintje. Én dat is niet voor niets, want Juf Luipaard leert je graag iets over haar vel! Waar wij mensen luipaardenprint juist dragen om op te vallen, is het vel van een luipaard juist bedoeld als camouflage. Door de donkere vlekken is een luispaard onder de schaduw van bladeren lastig te zien voor prooien en jagers. Kun jij net zo onopvallend zijn? Probeer het in de les van juf Luipaard!

Kom langs! 

De DierenAcademie is te bezoeken in Museum Volkenkunde, die wordt gesteund door de Vriendenloterij. Heb jij een VIP-Kaart? Dan kun je het museum nu gratis bezoeken! Kijk je ogen uit en leer alles over de dieren!