Cultuur

Welk verhaal schuilt achter de Nederlandse cultuurschatten?

Heb je altijd al willen weten welke verhalen schuilgaan achter topstukken uit het Rijksmuseum, het Zuiderzeemuseum en het Anne Frank huis? Kom erachter in dé cultuurpodcast van Nederland: Topstukken.

Op ontdekkingsreis door de Nederlandse cultuur

In de podcastserie Topstukken duik je in de wereld van Nederlandse cultuurschatten. Albert Verlinde neemt je mee op ontdekkingsreis en gaat in gesprek met conservatoren en kenners van Nederlandse topmusea. In iedere aflevering vertelt een expert over zijn of haar persoonlijke topstuk én de bijzondere en verassende verhalen die hierachter schuilgaan.

Nieuw seizoen vol Nederlandse cultuurschatten

Inmiddels is alweer het vierde seizoen van ‘Topstukken’ te beluisteren. Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering én ook dit seizoen is gevuld met onthullende verhalen achter de parels van de Nederlandse cultuur. Zo kom je erachter wat het Zuiderzeemuseum, Ian Fleming, de enige echte James Bond, Merlin Minshall en een ‘sperwer-bootje' met elkaar gemeen hebben.

Of ontdek het verhaal van Anne Frank dat voor velen nog niet bekend is, want haar dagboek is niet het enige dat zij heeft achtergelaten! Je luistert het nieuwe seizoen gratis via www.topstukken.nl, Spotify, YouTube en Google Podcasts. 

Bezoekje brengen?

Kun je geen genoeg krijgen van de topstukken en wil je ze ook in het echt bewonderen? Met je VriendenLoterij VIP-Kaart kun je een bezoekje brengen aan alle musea uit de podcast.