Artikelen

Dagboek van een Koffietijdmaker

Wat gebeurt er achter de schermen bij Koffietijd? Hoe wordt het programma precies gemaakt? Maandelijks laten we een medewerker aan het woord die precies kan uitleggen wat hij of zij doet bij het programma. Deze maand is dat Bianca van Dongen.

Bianca is visagiste bij Koffietijd en dus dagelijks in de studio om presentatie én gasten klaar te maken voor uitzending. Iedereen zit dus bij haar in de stoel. Dus, als er iemand is bij Koffietijd die alle ins en outs weet van wat er achter de schermen gebeurt, dan is het Bianca wel!

“Hoe vroeg begin jij, hier bij koffietijd?” “Ik ben hier om 7:00 uur” geeft Bianca dan als antwoord. “7:00 uur?! Hoe vroeg gaat je wekker dan?” “05:30 uur en het went nooit 🤭😂 zeg ik dan”, aldus Bianca. “Dit is hoe veel gesprekken in de visagie van Koffietijd beginnen. Al tien seizoenen mag ik de make-up verzorgen voor Pernille La Lau. Ook de gasten van de uitzending komen bij mij en mijn collega’s in de make-up daar komen de vragen dus vaak vandaan.”

Maar als de uitzending pas om 10:00 uur begint, waarom moet je er dan al om 07:00 uur zijn?

“Dat zit zo. Eerst zet ik alle make-up en haarspullen netjes klaar voor gebruik, terwijl onze lieve productiemedewerkers een kopje koffie voor me maken 😊 Om 07:15 uur komt Pernille binnen. Samen zoeken we dan de kleding en sieraden uit die ze in de uitzending wil dragen. Dan beginnen we om 07:30 uur met haar en make-up.

 

LEES OOK
Dagboek van een Koffietijdregisseur

 

“Terwijl ik aan de slag ben, neemt zij haar presentatiekaartjes door en bespreekt de uitzending nog op de laatste details met de eindredacteur. Dagelijkse persoonlijke dingen worden ook besproken en daardoor is het soms lastig om de mascara droog te houden vanwege het lachen, of de lippen te stiften door al het kletsen.”  

En hoe dan verder?

“Om 08:30 uur komt de floormanager de presentatie ophalen voor de repetities. Hierin wordt de hele uitzending doorgenomen. In deze tijd komen de gasten om de beurt bij mij in de make-up. Dit maakt het voor mij erg gevarieerd en is geen enkele dag hetzelfde. Mensen hebben allemaal hun eigen verhaal en je komt in gesprek met personen waar je normaal niet snel mee in contact zou komen. Bekend EN onbekend, het is allemaal interessant.

“Het mooiste vind ik, dat de mensen zichzelf blijven qua uiterlijk, terwijl ze er wel een stukje uitgeruster en frisser uitzien. Wanneer zij dat ook ervaren, terwijl ze in de spiegel kijken, geeft dat ze zelfvertrouwen, waardoor ze in de uitzending dit ook uitstralen. Ze laten hun uiterlijk over aan mij, zodat ze zich kunnen focussen op de inhoud van het gesprek.

“Wanneer het haar rommelig zou zitten of het gezicht glimt te veel door de studio lampen en er zijn veel vlekjes in het gezicht, dan leidt dit af en horen mensen minder wat er nou eigenlijk gezegd wordt. De waardering die je vaak ook achteraf nog krijgt voor je werk, blijft bijzonder! Ik houd van dit programma en stiekem ook heel erg van het tijdstip, een heerlijk begin van de dag!”