Artikelen

Heel Tilburg kleurt roze vandaag!

Op 25 juli staat de kleur roze centraal in het Brabantse Tilburg. Het is namelijk Roze Maandag: een dag met de boodschap voor acceptatie en diversiteit. Iedereen is welkom om gelijkwaardigheid en acceptatie te vieren.

"We zetten onze roze bril op om de wereld een beetje mooier te maken", aldus de organisatie van Roze Maandag. En daar doet de redactie van Koffietijd graag aan mee.

Wat kunnen we verwachten?

Het is een dag waarop de hele binnenstad van Tilburg roze kleurt. We mogen genieten van een Roze Maandag zoals we dat gewend zijn. Want na twee jaar, zijn er geen ristricties meer en staan er een hoop activiteiten op de planning! Zo is er een gratis festival dat je kunt bezoeken. Fan van techno en deep house? Dan ben je bij 'Holy Pink' op het juiste adres.

Maar ook voor mensen die meer van 'Foute' muziek houden staat het 'Foute Feestje' met Qmusic op de planning. Of houd je meer van de Hollandse Klassiekers? Neem dan bezoek aan de Amstel Bierhal, waar onder andere Gerard Joling, John de Bever, en René Schuermans optreden. Voor ieder wat wils dus!

Op een Roze Maandag mag één ding niet ontbreken: een drag queen show. In de Stadhuisstraat kun je genieten van optredens, heerlijke muziek, een fijne sfeer en een international drag queen show. Waar je helemaal gratis heen kunt. 

Grootste pride event

Op Roze Maandag kan en mag iedereen zichzelf zijn, al mag dat natuurlijk ook op alle andere dagen van het jaar. Het is een dag waarop de LHBTIQ community centraal staat en dat wordt jaarlijks gevierd op de eerste maandag van de Tilburgse Kermis. De eerste keer dat dit feest werd gehouden was in 1990. Sindsdien trekt het elk jaar tussen de 250 tot 300 duizend bezoekers! Daarmee is Roze Maandag het grootste Nederlandse Pride evement buiten Amsterdam. En het wordt ieder jaar alleen maar groter en populairder.