Entertainment

Not Just A Girl: docu over Shania Twain staat nu op Netflix

Let's go girls! Zet de televisie maar op Netflix want de documentaire over Shania Twain is vandaag uitgekomen. In de docu genaamd 'Not Just A Girl', blikken we terug op de hoogte- en dieptepunten tijdens de muziekcarrière van deze Canadese singer-songwriter.

Bij Koffietijd op de redactie zijn we enorm fan van deze fenomenale countryzangeres, dus wij geven je alvast een voorproefje.

Dieptepunten

'Man! I Feel like a Woman!', 'From This Moment On' of 'That Don’t Impress Me Much'. Het is een greep uit de populaire hitlist van Shania Twain. En, ze poppen waarschijnlijk meteen in je hoofd als je de titels hoort. In de trailer komen de hits natuurlijk ook terug. De gloednieuwe docu vertelt het verhaal van Shania Twain. Van nieuwkomer in Nashville tot internationaal icoon: er wordt weinig buiten beschouwing gelaten. Want ook de dieptepunten in haar leven komen aan bod. 

Zo ook over haar verleden in een straatarm gezin, haar depressieve moeder en de ruzies die daarbij kwamen kijken. Op achtjarige leeftijd begon de countryzangeres al met zingen, om extra geld te verdienen. Ook heeft Shainia te maken met huiselijk geweld tussen haar moeder en stiefvader. Die later beiden verongelukten, waardoor ze de zorg voor de jonge kinderen in het gezin overnam. Nee, Shania's leven gaat niet altijd over rozen.

Affaire

Toen iedereen het huis uit was, werd het tijd voor haar muziekcarrière, waar ze in geuren en kleuren over vertelt. In 1995 brak ze echt door en werd ze wereldberoemd. Maar in haar privé liep ze ook tegen dingen aan. Zo had haar man een affaire met haar beste vriendin, wat weer leidde tot een scheiding. "Dat was even intens als het verliezen van mijn ouders", vertelt ze in de trailer van de documentaire.

Nieuw album 

Ook kondigt de zangeres aan dat er een gloednieuw, zesde album uitkomt. Spannend! Ook Avril Lavigne, Orville Peck, Lionel Richie en Taylor Swift komen aan het woord in de Netflix-documentaire 'Not Just A Girl'. Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de trailer of bekijk de hele docu op de streamingsdienst.