Vrije tijd

Top 10 speelgoed voor de zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Maar liefst zes weken lang geen school, niet vroeg op hoeven staan én lekker veel buiten spelen. Geen wonder dat kinderen er naar uitkijken. En vergeet de videospelletjes. Bij Koffietijd gaan we weer voor ouderwets leuk speelgoed!

Voor veel ouders is het helaas vaak wat lastiger tijdens de zomervakantie. Zij kunnen in veel gevallen vaak maar maximaal drie weken vrij krijgen. Omdat het niet zo leuk is als de kinderen de overige weken volledig op de BSO doorbrengen, kan het handig zijn alvast het een en ander aan speelgoed te regelen. Hiermee zijn de kinderen wel een tijdje zelfstandig zoet. Zo kun jij even wat taken van werk oppakken, waarna je vervolgens lekker mee kan spelen!

Waterspeelgoed

Is het lekker warm en droog weer? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met water! Bij het waterspeelgoed zijn vooral de waterbanen de laatste jaren favoriet.

De zandbak

Veel kinderen vermaken zich nog steeds urenlang in de zandbak. Zand zeven, door een trechter laten lopen, aan de slag met tuingereedschap en zandtaarten en -ijsjes maken houden zowel jonge als al wat oudere kinderen lange tijd zoet. Handig speelgoed waarmee zowel met zand als water te spelen is: een zand- en watertafel. Ideale combi!

Bellenblaas

Iedere ouder kent van vroeger nog wel de kleine potjes bellenblaas. Tegenwoordig zijn er echter ook bellenblaas pistooltjes en zwaarden waarmee je supergrote bellen kunt maken. Ook leuk: een bellenblaasmachine.  

Stoepkrijt

Wanneer is het papier nooit op? En, wanner mag je lekker op de grond kleuren? Precies, lekker buiten aan de slag met stoepkrijt!

Trampoline

Ze lijken tegenwoordig al standaard onderdeel van tuinen bij huizen waar kinderen wonen, maar mocht je er nog geen hebben: met een trampoline maak je je kind gegarandeerd blij.  

Zwembad(je)

Van een klein, simpel babyzwembad tot een grotere versie met zonnescherm, basketbalnetjes en glijbaan: een zwembad in de tuin biedt jong en oud veel plezier.  

Speeltent

Een speeltentje heeft meerdere functies. Niet alleen kan een kind er een school, huis of kasteel bij fantaseren, het biedt ook nog eens schaduw op zonnige zomerdagen.  

Speeltoestel of speelhuisje

Mocht je een wat grotere tuin hebben, dan maak je je dochter of zoon zeker blij met een speeltoestel of speelhuisje. Een gedeelte om te klimmen, glijbaan, schommel: je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!  

Buitenspellen

Leuke voorbeelden waarmee kinderen zich uitstekend kunnen vermaken: een voetbal, frisbee, loopklossen, zaklopen, vang- en werpspellen, springtouw, outdoor dartspel met klittenband en een hoepel.  

Knutselspullen

Is het eens even wat slechter weer? Dan is het ook handig om altijd wat knutselspullen bij de hand te hebben. Ook leuk voor op vakantie!  

Met bovenstaande tips voor leuk zomerspeelgoed vliegen de weken voorbij. Fijne zomervakantie dit jaar!